Sofia Restaurant Week свърши, да идва Септември, че е много хубаво!

Когато ни поканиха да партнираме на тази готина...

Когато ни поканиха да партнираме на тази готина, привнесена откровено и на място от чужбина инициатива, ние казахме Да!, най-вече заради харизмата и чара на "стопанката" й.

С готината англичанка Кристин Милнер, с която си говорим сладко ТУК, направихме и финалната обиколка на кулинарното гурме изкушение Sofia Restaurant Week. В тази седмица всеки желаещ можеше да направи резервация в елитно столично заведение от програмата на SRW и да се наслади на меню-изненада на фиксирана цена, изработено от шеф-готвачите по места. Финалният тур, в ден неделя, 14 май, включваше цели три места за хапване, обединени от идеята да са в полите на Витоша. Говорим за приятни ресторанти в Бистрица, Симеоново и Бояна, до които гостите стигаха с пъргави електрически автомобили от Volkswagen.

Първата спирка - бистро Sage в центъра на Бистрица, е кокетно заведение с много вкусна храна и готино леко вино от Южна Франция - бялото LEFAGE, с което хапка и глътка се сливат в лирична песен.

Следва началната точка на Симеоновския лифт, непосредствено до която се гуши ресторант “Lazy”, с шикозна и фешън обстановка, идеална за мързелуване. Неповторима гледка към добрата стара Витоша плюс крехък лаврак, в компанията на скариди и оризови нудъли върху канапе от тиквички, както и коктейл, в който гордо се гизди мома ягода с голяма свита от лед и стръкчета прясна мента.Накрая поставяме точката с най-подходящото за дижестив! На панорамния път в Бояна се кипри ресторант „Арабия” – съвсем нов, но пък екстравагантен. Паркингът на „Арабия” е голям почти колкото пустиня, ограденият детски кът би могъл да побере цяла армия от малки буболечки, докато отпиваме черно турско кафе,отличен придружител на невероятни баклава и тирамису. Sofia Restaurant Week премина между 7 и 14 май 2017 г. Следващото издание - през Септември!

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.