Златните ТРИ за перфектна коса от Диего Перез!

17-05-2017 Текст: View Sofia/Цветина Пращова Фотография: View Sofia/Зорница Митин
Добави коментар

Той е усмихнат, чаровно приказлив и плешив, но това не му пречи да ни даде златните три правила за безупречно секси коса.

Обикаля света и заедно с една любимите ни френски козметични компании - Rene Furterer, води master класове за кокони, които отчаяно искат да имат коса като на богиня.

Той е Диего Перез, влезе при нас в Редакцията и ни каза едни ужасно важни и полезни неща, които ако бяхме стиснати, щяхме да си запазим само за нас.

Всичко опира до точно ТРИ златни правила! Ура, че вече ги знаем! Нищо, че: "Истината е, че няма правила и трябва просто да следваме природата си", започва Диего.

Перез работи само с етерични масла и прави фито експертиза, за която говорихме ТУК!. Признава, че с годините се е убедил, че много хора искат да имат красива и жива коса, но не знаят как да постигнат това, защото не могат да намерят правилните продукти, с които да поддържат косата си.

"Винаги избираме грижа за косата си, но не за скалпа си и това е най-голямата грешка, която може да направим. Всичко идва от скалпа, който е като градина. Ако не я поддържаме правилно, то няма как да се радваме на растенията и цветята в нея. А кое е най-важното за една градина?", пита чаровният латино.

Започваме да вдигаме вежди една към друга и да се чудим, Диего ни прекъсва: "Трябва да подготвим почвата, да разчистим всичко ненужно, за да може да направим път за новите растения, нали така?" Звучи правдоподобно и моментално се съгласяваме!

Как обаче? Все пак косата на всеки човек е различна? Какво точно да правим - да мием косата си по-често, да ползваме специална грижа или пък нещо съвсем различно? Изгубваме се...

"Решите, масажирате с етерични масла и чак след това измивате!", заявява Диего. Уау, толкова лесно! Наистина ли? Как така?

Всъщност сресването на косата, което много хора редовно! пренебрегват, и масажът на скалпа са изключително важни, защото позволяват регенериране и балансиране. Започваме! Още довечера, главата надолу и броим - точно 100 пъти! И няма да се плашим, защото е съвсем нормално да загубим коса - нали все пак проправяме път на новата, абсолютно нормално е!

Другото, което често страда от липса на внимание е скалпът. Причината - всичко върху което се съсредоточаваме е косата, но не и върху това на което тя расте. Както казахме, градината трябва да се поддържа! Ако не поливаш цветето то увяхва. Масажът с етерични масла позволява да стимулираме и регенерираме скалпа си, което пък, сами се сещате, води до растеж на жива и силна коса.

Само с една чиста капка достигаме до корените моментално. "Това е истинският шампоан. Още египтяните са използвали етерични масла по този начин", разказва Перез. "Комбинацията на която залага Рене Фюртерер е перфектна - портокал, защото е антисептичен и така почиства в дълбочина, и лавандулата, която предпазва от възпаления", казва още той.

"Масажът, освен че почиства скалпа, контролира и себума, което води до жива и гъста грива", твърди Диего. НО, едно голямо НО, важно е да го правим преди, да, ПРЕДИ!, измиването. И, не, няма да остави косата ви мазна, защото всъщност етеричното масло се изпарява моментално в скалпа и по този начин го прочиства, нямайки нищо общо с косъма, а и етеричното масло от портокал е антисептично, все пак!

Масаж. Всяка седмица по десет минути. За баланс и контрол, и най-важното - за заздравяване на корена. Това ни съветва Диего Перез, а ние вече го пробвахме, на всичкото отгоре основната грижа Complexe 5 на Rene Furterer ухае божествено и освен че помага на скалпа и косата, успокоява и емоциите ви.

Защото красивата коса расте само върху здрава кожа!


Коментари 0

Добави коментар

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си.
Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

    Регистрация / Забравена парола

Питай ме, Питай ме

Здрава коса през лятото? COCO ни дава отговора...

Здрава коса през лятото? COCO ни дава отговора...

06-07-2017

Въпрос:

Здрава коса през лятото? COCO ни дава отговора...

Отговор:

Всички знаем какви красиви къдрици ни прави солената вода, но май ще се окаже доста вредна за гривата ни. Ето и няколко съвета как да се грижим за косата си след плаж... Прочети... 

Item of the day

Фаталното привличане

Виж още
Фаталното привличане

Жълт бутон

8–годишният син на Наоми Уотс иска да е момиче?

8–годишният син на Наоми Уотс иска да е момиче?

Виж още