Следва

Прически за тънки коси: 14 безпогрешни варианта

Златните ТРИ за перфектна коса от Диего Перез!

Той е усмихнат, чаровно приказлив и плешив, но това не му пречи да ни даде златните три правила за безупречно секси коса...

Hair преди 6 години

Той е усмихнат, чаровно приказлив и плешив, но това не му пречи да ни даде златните три правила за безупречно секси коса.

Обикаля света и заедно с една любимите ни френски козметични компании - Rene Furterer, води master класове за кокони, които отчаяно искат да имат коса като на богиня.

Той е Диего Перез, влезе при нас в Редакцията и ни каза едни ужасно важни и полезни неща, които ако бяхме стиснати, щяхме да си запазим само за нас.

Всичко опира до точно ТРИ златни правила! Ура, че вече ги знаем! Нищо, че: "Истината е, че няма правила и трябва просто да следваме природата си", започва Диего.

Перез работи само с етерични масла и прави фито експертиза, за която говорихме ТУК!. Признава, че с годините се е убедил, че много хора искат да имат красива и жива коса, но не знаят как да постигнат това, защото не могат да намерят правилните продукти, с които да поддържат косата си.

"Винаги избираме грижа за косата си, но не за скалпа си и това е най-голямата грешка, която може да направим. Всичко идва от скалпа, който е като градина. Ако не я поддържаме правилно, то няма как да се радваме на растенията и цветята в нея. А кое е най-важното за една градина?", пита чаровният латино.

Започваме да вдигаме вежди една към друга и да се чудим, Диего ни прекъсва: "Трябва да подготвим почвата, да разчистим всичко ненужно, за да може да направим път за новите растения, нали така?" Звучи правдоподобно и моментално се съгласяваме!

Как обаче? Все пак косата на всеки човек е различна? Какво точно да правим - да мием косата си по-често, да ползваме специална грижа или пък нещо съвсем различно? Изгубваме се...

"Решите, масажирате с етерични масла и чак след това измивате!", заявява Диего. Уау, толкова лесно! Наистина ли? Как така?

Всъщност сресването на косата, което много хора редовно! пренебрегват, и масажът на скалпа са изключително важни, защото позволяват регенериране и балансиране. Започваме! Още довечера, главата надолу и броим - точно 100 пъти! И няма да се плашим, защото е съвсем нормално да загубим коса - нали все пак проправяме път на новата, абсолютно нормално е!

Другото, което често страда от липса на внимание е скалпът. Причината - всичко върху което се съсредоточаваме е косата, но не и върху това на което тя расте. Както казахме, градината трябва да се поддържа! Ако не поливаш цветето то увяхва. Масажът с етерични масла позволява да стимулираме и регенерираме скалпа си, което пък, сами се сещате, води до растеж на жива и силна коса.

Само с една чиста капка достигаме до корените моментално. "Това е истинският шампоан. Още египтяните са използвали етерични масла по този начин", разказва Перез. "Комбинацията на която залага Рене Фюртерер е перфектна - портокал, защото е антисептичен и така почиства в дълбочина, и лавандулата, която предпазва от възпаления", казва още той.

"Масажът, освен че почиства скалпа, контролира и себума, което води до жива и гъста грива", твърди Диего. НО, едно голямо НО, важно е да го правим преди, да, ПРЕДИ!, измиването. И, не, няма да остави косата ви мазна, защото всъщност етеричното масло се изпарява моментално в скалпа и по този начин го прочиства, нямайки нищо общо с косъма, а и етеричното масло от портокал е антисептично, все пак!

Масаж. Всяка седмица по десет минути. За баланс и контрол, и най-важното - за заздравяване на корена. Това ни съветва Диего Перез, а ние вече го пробвахме, на всичкото отгоре основната грижа Complexe 5 на Rene Furterer ухае божествено и освен че помага на скалпа и косата, успокоява и емоциите ви.

Защото красивата коса расте само върху здрава кожа!


More Hair