Следва

VIVACOM И „24 Часа“ разкриха кои са любимите книги на 18-годишните

Discovery Channel и търсенето на съкровища от Космоса, в "Съкровището на Купър"

През 60-те години на миналия век „първата седморка“ астронавти на САЩ са рок-звезди и дръзки смелчаци. С вид на кино звезда и страст към спортни автомобили, Гордън Купър е най-младият и напереният сред...

Events преди 6 години

През 60-те години на миналия век „първата седморка“ астронавти на САЩ са рок-звезди и дръзки смелчаци. С вид на кино звезда и страст към спортни автомобили, Гордън Купър е най-младият и напереният сред колегите си. Пионер в космическите полети, той поставя рекорд, ненадминат и до днес - за най-продължителен самостоятелен полет на американец в Космоса. По време на една от ключовите си мисии Гордън твърди, че претърсва земното кълбо за ядрени обекти, но всъщност открива нещо съвсем друго - потънали кораби. Десетки години той работи в пълна тайна, използвайки информация от своите обиколки около Земята, за да създаде карта на съкровищата. Гордън вярва, че тя може да доведе до невъобразимо богатство и преди смъртта си я предава на дългогодишния си приятел Даръл Миклос.



Премиерната поредица „Съкровището на Купър“ показва как Даръл се впуска в търсене на съкровището, за да изпълни волята на приятеля си. Премиерният епизод стартира на 28-и май, неделя, от 22:00 ч. по Discovery Channel.

Преди да почине Купър споделя тайната си с Даръл с надеждата, че изследването му ще продължи и съкровището най-накрая ще бъде намерено. Миклос организира търсенето, за да изпълни заръката на ментора си, като реализира мечтата му и докаже на света, че мистериозните документи отварят портите за ново поколение търсачи на съкровища.

Първият епизод на „Съкровището на Купър“ представя търсача на съкровища Даръл Миклос, който се готви да открие останки от кораб, който Купър е видял на сателитна снимка от Космоса през далечната 1963 г. В следващия епизод Даръл открива ново парче от картата, което би могло да струва милиони и да изложи живота му на риск.

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?