Следва

Най-сетне! Ето ги щерките на Райън и Ева!

Акценти в интериора

Петъчно интериорно ни е...

преди 6 години

Петъчно интериорно ни е, в смисъла на грамаданското желание да променим нещо наоколо.
Пролетен почин, на който, ако не се подчиним, просто няма как да продължим нататък. Все пак промяната е велик двигател.

И тъй като Дяволът е в детайлите, ето като как действаме:


Забравяме за ремонта! Поглеждаме долните няколко идеи и превръщаме къщата в стилно и луксозно място, чрез лесно достъпни акценти, които, съчетани правилно, ще направят интериора уникален.Само при минимални разходи, повечко творчество и много желание.

Освежаването на дома започва с разчистването на ненужните вещи. Всеки има натрупани с годините предмети, изгубили чар и/или приложение. Стари свещи, захабени килими, пожълтели абажури, дори дрехи, които знаем, че повече няма да облечем. Изхвърлете ги или дарете - поне тези, които са се запазили. Домът е чист, с отворени възможности и пространство да разгърнете въображението си.

Декорацията играе главна роля в индивидуализирането на личното пространство. Наблегнете на един отличаващ се цвят и близките до него тонове. Важно е основната гама да бъде така подбрана, че да допълва тази на мебелите. Заложете на ясни линии и декоративни елементи, но не прекалявайте с количеството. Някои поставете като център, а останалите загатнете. Идеално е да мислите в посоката килим в същата гама /той обособява центъра и мястото, носещо уют в стаята/. Направете го основен акцент, който да обединява цялостната атмосфера. Използвайте меки декоративни възглавници, кухненски столове, малки, но ефектни елементи като вази, свещи, плетени кутии или рамки. Всеки един от тези детайли подсилва въздействието на цвета.



За любителите на по-обраните и често срещани в интериора гами, предлагаме вечно модерните черно и бяло с елементи на сиво-сребристо. Черното и бялото, които сами по себе си, но и в комбинация, придават стил и изисканост, добавени като акценти в интериора. Сиво-сребристото има голямо разнообразие от нюанси и предлага добра възможност за съчетание с други цветове и усещане за разкош.



Обожателите на акцентите обаче могат да експериментират с по-различен интериор, подчинен на темата Цвят:




Тюркоаз или мастилено сини акценти
Според психолозите синьото намалява стреса и напрежението. Присъствието му в много части на дома носи силно въздействие, усещане за баланс и лежерност. Приятен спомен за морските дълбини и слънчево време, основа на доброто ни настроение.





Нежна комбинация от металически детайли и пепеливо розово или ексцентрично коралово
Розовите акценти, в малко количество, правят помещението да изглежда свежо. Те носят нотка изисканост, напомняща нежен френски парфюм и зареждат с енергия. Съчетани с метални елементи ще придадат стилен отблясък. Присъствието на предметите ще е осезаемо, но не и натрапчиво.

Акцентирайте с листа/флорални форми:





Употребяваме като украса или още по-хубаво - като спално бельо.

За търсещите свежест:





Малки елементи с цвят лимонено зелено
Пролетта ще прекрачи прага с пастелни тонове на зеленото и жълтото, чието успокояващо въздействие носи свежа и уютна атмосфера, зарежда с позитивна енергия и креативност.



Игра със светлини
Лесен и интересен начин да "имплементраме" лукс: огледалата са от ефирен и изящен материал. Монтирани на стената или върху гардероба, внасят допълнителна светлина и усещане за простор. В зависимост от формата им можем да надграждаме и създаваме личен предмет на изкуството.



Доста елегантни са луничките, които успешно преобразяват интериора, но и са доста тривиални вече. Вместо това са пик стилните осветителни тела, тип „пендел”, които значително ще преобразят декора на помещението. Шарени, с метална визия или в неутрален цвят, с абажур за мекота и цвят. Стенните лампи и играта с лъчите им, които могат да бъдат постигнати с различното им разположение, също са красив и интересен предмет.

Безкрайните завеси
Много важен елемент за усещането за топлина и уют. Те трябва да бъдат внимателно избрани, защото подчертават интериора и грабват погледа ни още с влизането. В зависимост от желания ефект имаме избор между тънки и плътни.

Тънките и леки пердета смекчават естествената, дневна светлина и запазват уединение. Плътните завеси създават повече интимност, изолират външните звуци и топлината, и имат много по-наситени цветове. Ако не можете да се спрете на един от двата варианта,  ги комбинирайте. Две странични по-плътни части и средна полупрозрачна, която може винаги да бъде скрита.

Желателно е пердето да бъде от тавана до пода, то създава илюзия за по-голяма стая и изолира многото детайли, които уморяват погледа. Широкия избор на цветовете и принтовете допринасят за декора в дома.

По-големи промени:





Столовете - лесно комбинативни и елегантни мебели. Предлагаме ви няколко модела модерни, изчистени, с разнообразие от цветове столове, с които да завършите ефекта от промените в дома си. Разположението им е универсално.

С поставянето на едноцветни акценти, резултатът е видим – стилен, красив и съвременен дом. Ако все пак имате усещането за незавършеност, може да допълните интериора с поставянето на предмет на изкуството. Той носи усещане за аристократизъм в дома. Не винаги е необходимо инвестирането на висока сума. Разгледайте вариантите в интернет, където има интересни декоративни панели. Или използвайте идеята за огледала!

More from View Sofia

More