Следва

София е земен рай - free тур за чужденци, live!

24 май = 24 книги! Играй и спечели!

24 май = 24 книги! Играй и спечели!

All About Life преди 6 години

24 май - безкрайно любим ден. От деца до днес обожаваме тази дата, чуден празник, ден за приятно обливаща клетките гордост, фокусна точка на удоволствието да сме българи. Които четат, пишат, мислят и чувстват на БЪЛГАРСКИ!

Деня на българската просвета и култура и славянската писменост е дата с дълбока история и още по-обещаващо бъдеще. Ще ни се да вярваме. И всъщност, вярваме!

По случая, защото печелим всички, сме подготвили страхотна награда - 24 в 1. 24 абсолютно различни, свръхразнообразни, много интересни и дори шантави книги на български език /преводни и авторски/, които ще влязат в библиотеката на ЕДИН от вас, от издателства: Colibri, Кръгозор, Апостроф, Кръгозор, Хермес, Бард, Ера, Еднорог, A Studios, Фабрика за книги, при едно простичко родолюбиво условие: 

Избери едно изречение, дума, цитат или откъс, каквото и да е в словна форма, което най-добре описва чувството ти за празника, простичко, истинско и разбираемо, така, че и дете или чуждестранен приятел да разбере оправдания ти патриотизъм, и го сподели с нас и публиката ни.

Или на [email protected] или като коментар под статията, от днес до 28 май  вкл.



Ето и 24-те заглавия в селекцията ни 24 май 2017! Чакат накуп един от вас, вдъхнете пътриотизъм и споделете! 

1. Кони Палмен, "Искрено ваш", съвременна европейска проза.
"Четири жени - проститутката Лили, монахинята Моника, актрисата Юдит и психоаналитичката Сар де Врис, разказват една след друга за връзката си с журналиста Саломон Шварц и заедно с това разнищват темите за вината, за свободната любов, за отношенията с родителите, за вярата в Бог - територия, на която Кони Палмен се чувства в свои води и която виртуозно изследва..."

2. Дъглас Кенеди, "Мираж"
„Мираж“ е поредният завладяващ бестселър на Дъглас Кенеди – невероятно екзотичен роман за брачния живот, съчетаващ типичните за автора проникновени психологически наблюдения с напрегната приключенска история."

„Кенеди е абсолютен майстор на любовните истории със спиращи дъха обрати.“ в-к Таймс.

3. Софи Никълс, "Роклята"
"Apтиcтичнaтa и интepecнa Фaбия иcĸa дa пpoдaвa ĸpacиви poĸли нa дoбpи xopa и дa избягa oт тpyднoтo cи минaлo. Eлa пpocтo иcĸa дa ce впишe. Ho нe вcичĸи ca нa тяxнa cтpaнa."

4. Линдзи Келк, "Нещо неприлично скъпо"
"Рейчъл Самърс има добре подреден живот – хубава работа, приятели, стабилна връзка със Саймън, която включва обща ипотека. И все пак не може да мине без списък със задачи: Да намеря някого, за да погледне онова влажно петно на стената. Да купя картичка за рождения ден на Матю! И подарък!!! Но от списъка отсъства точката:
Да ме зарежат..."

5. Алис Ферне, "Вечност"

"Артюр и Жюли Буржоа имаха пет момичета. Две от тях умряха млади. Другите три, Елен, Анриет и Валантин, встъпиха в законен брак..."

6. Джонатан Франзен, "Чистота"
"След завършването на колежа, вместо най-сетне да поеме пътя си в „истинския живот”, Пип Тайлър се озовава в безпътица. Обременена от огромен студентски заем, който няма как да върне със зле платената си и ужасно скучна работа, от тайната си любов към женения, на всичкото отгоре с петнайсет години по-възрастен от нея..."

7. Мелани Бенджамин, "Жената на авиатора"
"Двадесет и една годишната Ан, дъщеря на американския посланик в Мексико, прекарва по-голямата част от живота си в сянката на баща си и красивата си по-голяма сестра. Тя е възпитаничка на престижния университет „Смит“ и тайно мечтае за..."

8. Ванеса Фаркхарсън, "Да спиш гола е зелено"
"Искаме ли да сме еко? Какво сме готови да направим, за да станем „зелени“? Трябва ли да се откажем от тоалетната хартия и сапуна, трябва ли от отпадъците да правим органична тор, трябва ли да напуснем града... Можем да бъдем еко и без да излизаме от нормалния си ритъм на живот!"

9. Бернардо Бертолучи, "Прелестно обсебен"
"Бернардо Бертолучи нарича „Прелестно обсебен" „книгата, която не знаех, че съм написал". В нея той разказва за филмите си, за учителите и приятелите си, за спътниците си в живота..."

10. Бенджамин Блак, "Чернооката блондинка"
"Легендарният частен детектив на Реймънд Чандлър се завръща, за да разреши най-трудния случай в кариерата си! Един топъл летен ден в офиса на Филип Марлоу се появява красива и заможна блондинка с черни очи на име Клеър Кавендиш..."

11. Ейми Плъм, Ревенант, първа книга: "Обречени на безсмъртие"
"След смъртта на родителите си Кейт пристига в Париж и се потапя в света на книгите, изкуството и самотата. Тогава среща Венсан..."

12. Даниел Стийл, "Чарлс Стрийт 44"

"Вълшебни промени настъпват в блестящия нов роман на Данел Стийл: непознати стават съквартиранти, после - приятели, след това - семейство в къща от началото на века в Уест Вилидж, Манхатън."

13. Бил Брайсън, "У дома"
"Един разказ за поредното голямо пътуване, в което се впуска Бил Брайсън. Този път, без дори да сваля домашните пантофи. Брайсън потегля на дълга разходка из собствения си дом, за да установи, че той крие твърде много загадки и мистерии. Преминавайки от стая в стая на провинциалната викторианска къща, авторът непрестанно разкрива безброй любопитни факти относно предмети и навици, които присъстват в ежедневието ни, но за които никога не сме се запитвали защо са такива."

14. Любен Рабчев, "От Калифорния до Стълпище" 
Историята на един емигрант, или как станах богат в Америка: "Никога не съм мислил, че ще завърша този ръкопис, че той дори може да стане книга. Оцеля по чудо. Започнах го преди 50 години в емиграционния лагер „Трайскирхен" край Виена. Някои въпроси и отговори останаха за по-нататък. Вероятно съм осъзнавал, че един ден ще се върна към тях отново."

15. Пиер Льометр, "Булчинска рокля"
"Над Софи сякаш тегне неведомо проклятие. От няколко години животът й се е превърнал в кошмар, от който тя неуспешно опитва да се отърси. Всичко започва с на пръв поглед най-безобидна разсеяност, която, обаче, бързо преминава в необяснимо и все по-задълбочаващо се физическо и психическо неразположение."
С „Булчинска рокля” Пиер Льометр ни въвлича с безспорно майсторското си перо в перипетиите на нестандартен психотрилър със силен социален привкус, над който се рее сянката на Хичкок и Брайън де Палма."

16.Марк Томпсън, Бари Пърсъл, "Да не ти пука, давай напред! "
"Не изпускай нито една нишка от мечтания живот! Всеки може да насочи живота си в правилната посока – напред! Ти заслужаваш мечтаното бъдеще и лесно можеш да го получиш. В тази книга Марк Томпсън и Бари Пърсъл показват прекия път, а те разполагат с най-достоверния източник на информация – собствения си опит. Авторите са приложили всички съвети и техники, описани в книгата, за да постигнат и надминат целите си."

17. Кен Фолет, "Свят без край“

"Ден след Вси Светии през 1327 година четири деца се измъкват от катедралния град Кингсбридж. Те са крадла, хулиган, малък гений и момиче, което иска да стане лекар. В гората стават свидетели на убийството на двама мъже..."

18. Джеймс Патерсън и Хауърд Роуън, „Втори меден месец“
"Агентът от ФБР Джон О’Хара е нает от милиардера Уорнър Бреслоу да извърши малко частно разследване. Някой е убил сина на Бреслоу по време на медения му месец на Карибските острови и милиардерът, който няма доверие в способностите на полицията, иска Джон да открие виновника."

19. Клара Санчес, „Небето се завърна“
"В един тресящ се от буря самолет Патрисия, испанска манекенка с уреден и почти безгрижен живот, чува от случайната си съседка по място, че някой от близките ѝ хора ѝ мисли злото. В ежедневието ѝ започва поредица от странни професионални и битови злополуки, които я карат да се стресне, да се опита да разбере кой иска да я премахне от пътя си, а и да направи преоценка на съществуването си..."

20. СТЕНЛИ, Станислава Тодорова, „Нещо в мен, нещо в теб“
„Нещо в теб, нещо в мен“ е цикъл разкази, в който мъже и жени споделят интимни преживявания. Водещи теми са любовта, сексът, наркотиците, алкохолът, парите, агресията, похотливостта, изневярата и самотата..."


21. Джейн Остин, „Гордост и предразсъдъци“

"В провинциална Англия, в един скромен дом, живее монотонно и донякъде спокойно едно семейство със скромни средства. Лекомислената и истерична майка и ироничният и ленив баща обаче имат истински проблем – те трябват да задомят успешно своите пет пораснали дъщери..."

22. Мирослава Кортенска, „Културната мисъл на кръга „Мисъл“
"С кръга „Мисъл" се занимавам повече от две десетилетия. Затова вярвам, че всеки изследовател има своята тема и своите герои. И много е важно да ги намери навреме, защото това се превръща в негов своеобразен център..."

23. Аньес Льодиг, „Обещание за щастие“
„Обещание за щастие“ е роман, написан просто, изключително четивно, посветен на „баналните“ теми, които ни интересуват повече от всичко, дори когато не си го признаваме..."

24. Борис Акунин, „Целият свят е театър“
"Детективът-джентълмен, прехвърлил петдесетте, разследва театрална мистерия. В магическия свят на театъра, сред измислени и истински герои и злодеи, сред бушуващи страсти и амбиции, стрелата на любовта пронизва най-сетне леденото сърце на Фандорин..."

 

 

 

 

More All About Life

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 2 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 6 дни

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.