Следва

Остават броени дни до концерта на джаз-соул легендата Марио Бионди

"Възвишение" на Виктор Божинов тръгва по кината на 10 ноември

Дългоочакваната дата за премиерата на едно от най-вълнуващите български филмови заглавия за годината – „Възвишение“, е вече факт – 10 ноември 2017 г...

Movies & TV преди 6 години

Дългоочакваната дата за премиерата на едно от най-вълнуващите български филмови заглавия за годината – „Възвишение“, е вече факт – 10 ноември 2017 г. Това стана ясно, след като екипът показа първата официална визия на филма във Фейсбук страницата на “Възвишение”. В началото на март бе представен и първият официален тийзър на мащабната продукция, който получи изключително позитивна реакция от страна на публиката и почитателите на едноименния роман.

В лентата се преплитат исторически факти с художествена измислица. Екранизацията на романа на Милен Русков разказва историята на Арабаконашкия обир от 1872 г. през погледа на двама полу-революционери, полу-разбойници – Гичо и Асенчо. Те са попаднали сякаш случайно сред останалите „юнаци“. В техните роли зрителите ще имат удоволствието да видят младите актьори Александър Алексиев и Стоян Дойчев.



След обира Димитър Общи, в чийто образ влиза Филип Аврамов, възлага на Гичо и Асенчо да предадат писмо лично на Васил Левски. Търсенето на Апостола се превръща в трагикомично приключение, като техният революционен ентусиазъм е изместен от разочарование и огорчение.

Обявеният до момента актьорски състав включва още: Христо Петков като Тодор Шумненеца; Кирил Ефремов като Петко Страшника; Благовест Благоев в ролята на Наш Тотко; Станислав Ганчев ще бъде Пейо Бръмбара; Румен Гавазанов като Георги Чумата; Антонио Димитриевски в ролята на Григор Стойневски Македонеца; Ивайло Димитров като Стефан Жълъда; Владимир Михайлов ще бъде Симо Влаха, а в ролята на Велчо Шунтов, зрителите ще видят Веселин Анчев.



50-дневният снимачен процес на „Възвишение“ се осъществи хронологично, на четири етапа – през зимата, пролетта, лятото и есента на 2016 г. Подобно на холивудските продукции „Завръщането“ (“The Revenant”) и „Игра на тронове“ (“Game of Thrones”), филмът също е заснет широкоекранно.

Режисьор на продукцията е Виктор Божинов („Под прикритие“), който заедно с Нели Димитрова („Love.net”) е автор и на сценария. Диалозите са дело на Милен Русков. Продуценти са Иван Дойков („Мисия Лондон“ и „Под прикритие“), Оксана Шаламанова („Ол Старс Ин“) и Нина Алтъпармакова. 

 

More Movies & TV

"Луда по онова момче": Рене Зелуегър пак ще е Бриджит Джоунс

Movies & TV преди 2 седмици

Рене Зелуегър пак ще е Бриджит Джоунс – създателите току що обещаха четвърти филм от поредицата, съобщи Daily Mail. Феновете на комедията ще се радват и на Колин Фърт и Хю Грант в продължението, четем подробностите.