Следва

За всяка коса - блясък

Как всъщност се слагат сенките

Сенките се използват за да придадат дълбочина на клепача, като по този начин правят очите много по-отворени...

Hair преди 14 години

Сенките се използват, за да придадат дълбочина на клепача, като по този начин правят очите много по-отворени. Това обаче е била първоначалната и съвсем базова идея.

Днес със сенките могат да бъдат извършвани всякакви чудеса – от поставяне на контури до развихряне на въображението с помощта на хилядите цветове и стилове. Чрез различните видове апликатори и начини на поставяне, можете сами да създадете също толкова много и разнообразни визии.

Днес обаче, защото отдавна се каним, ще разгледаме тъй наречените „basics”, или осоновните правила при нанасянето на сенките за очи.

Съвет № 1 (или този, който по никакъв начин не може да подминете!!!)
Сдобийте се с подходящата четчица за поставяне на сенките! 

И....самият процес:

1. Съвсем леко, с помощта на четката, вземете от избрания цвят. Внимание – не прекалявайте с количеството, тъй като ще се разнесе по цялото лице! (Знаем какво става, ако сенките съдържат брокат...)
2. Разнесете по клепачите – започнете от най-вътрешните ъгълчета, добавяки в същото време лек акцент във външните части на клепача.
3. Трикът, който върши работа в началото е: с помощта на четката се опитайте буквално да „почувствате” очната ябълка под клепача. Това ще ви доведе до перфектното нанасяне!
4. Погледнете в огледалото – изглежда ли равномерно? Ако не, коригирайте съвсем леко с пръст.

Съвет № 2 (или този, без който не може да продължите!)
Ако тепърва се учите, използвайте палети с по-неутрални и близки до кожата цветове. По този начин, освен, че рискувате по-малко с недобър резултат, най-лесно ще разберете какво ви отива.

И тук, както при повечето неща, е важно да не спирате да опитвате докато не усетите, че ви се отдава наистина добре. Прекрасен пример са телевизионните говорителки, които не се гримират сами, но имат перфектно положен макиаж. Вгледайте се внимателно във Вики Петрова довечера и после опитайте и върху себе  си.

Сенките са фундамент. Пожелаваме ви успех!!!
 

More Hair