Следва

Fashion battle: Вечни срещу еднодневни

Г като гаф: Модните недомислици на седмицата

Поредната порция звездни и фешън издънки...

All fashion преди 6 години

Billboard наградите и звездните присъствия

В неделя вечерта в Лас Вегас, Невада се проведоха Billboard музикалните награди и както можехме да го предвидим, лоши стайлинг решения от страна на знаменитостите съвсем не липсваха. Едно подобно събитие предполага, разбира се, отклонения от добрия вкус що се отнася до визия, но в подбраните тук кадри сами ще се убедите, че съчетанието лош вкус е всъщност смекчаващо. Сред "наградените" с присъствието си в рубриката днес попадат Леа Мишел, Оливия Мън, обичайната заподозряна Никол Шерцингер, както и още няколко лица...




Оливия Мън


Никол Шерцингер


Леа Мишел

Australian Fashion Week и нестандартните решения

Седмицата на модата в Австралия отмина и ние й отделихме внимание под формата на разточителен стрийт стайл подбор тук. Следва обаче да отбележим и две доста чудновати дизайн/стайлинг хрумки на два от брандовете, показали своите колекции по време на форума. Говорим за компаниите за бански костюми Duskii и Aqua Blu, които определено съумяха да изненадат публиката си. При Duskii това са плувките, които моделите разхождат по подиума, все в кореспондиращи на банските костюми принтове, а при Aqua Blu става въпрос за един конкретен модел - първоначално изглеждащ като рокля от две части с дълъг ръкав и многопластова тюлена пола, която обаче в последствие се маха по време на подиумната разходка, за да разкрие, че горната част всъщност е бански костюм...

Чудновато и недотам естетично следва да кажем...



Нездравословни стандарти, отново

Датският модел Улрике Хойер публикува изявление в социалните мрежи по повод злощастното си преживяване по време на подготовката на круизното дефиле на Louis Vuitton, за което разказахме подробно тук. Часове преди самото дефиле, момичето бива изпратено обратно вкъщи, защото според думите на кастинг директора Алекса Шевал, Улрике е прекалено голяма като размер, за да представя Louis Vuitton по какъвто и да е начин. На предния ден пък й е казано, че трябва да пие само вода в продължение на 24 часа, защото стомахът и лицето й са подути.

"Това трябваше да е едно фантастично изживяване, но вместо това се превърна в унижение. Стандартите, които модният бизнес поддържа са недостижими и вредящи на човешкото тяло. Много от момичетата нямат редовен цикъл, тенът на лицето им се променя заради лошата и недостатъчна храна и почти всяка една от тях има нездравословна връзка с храната."

Множество световни медии са изпратили запитване към Louis Vuitton по повод грозната случка, но отговор все още няма...


Gianvito Rossi и расизъм??

Луксозният бранд за обувки Gianvito Rossi се изправя срещу дело за расизъм и дискриминация заради обвинения, повдигнати от бивш служител в бутика им в Манхатън.

Уитни Уилбърн твърди, че мениджърите на компанията неколкократно са наричали тенис звездата Серина Уилямс "гнусна" и са отказвали да й направят същата отстъпка като на останалите си звездни клиенти. Уилбърн продължава още да говори, че заради расата и възрастта на Серина, тя е била третирана враждебно дори и от глобал ритейл директора на бранда Грейс Мацили: "Когато световната звезда Серина Уилямс поиска отстъпка чрез персонала си за голямата си поръчка, мениджърите на бутика открито правят грозни коментари по неин адрес, с с които ясно показват, че компанията не иска да се асоциира с афро-американски жени за клиенти."

От компанията, разбира се, отхвърлят обвиненията и уважават решението на Уилбърн за дело и заявяват, че ще дадат своя отговор в течение на съдебния процес.

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 2 дни

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.