Следва

Wedding Zone - Студио 723

Навсякъде по света. Не и в България

Въпреки че българският пазар е доста развит, има марки, които присъстват във всяка модерна столица, но някак си, незнайно защо са пропуснали страната ни...

Shopping преди 14 години

Въпреки че българският пазар е доста развит, има марки, които присъстват във всяка модерна столица, но някак си, незнайно защо са пропуснали страната ни.

Това са онези магазини, от които всички ние пазаруваме, когато сме в чужбина.
Независимо дали става въпрос за дрехи, аксесоари, храна, книги, мебели или плочки.
Всички онези брандове, които са насочени към потребителя среден клас не присъстват в България и липсата им се усеща.

Ето затова, ние подредихме десетте масови марки, които не присъстват в България, и чиято липса се усеща болезнено. Виж кои са:



H&M

Шведският моден гигант е една от най-популярните марки в световен мащаб що се отнася до дрехи масов клас. Дрехи на марката можеш да откриеш в 34 страни, като магазините наброяват 1800. Което никак не е малко. За H&M работят над 74 000 души, сред които продавачи, мениджъри, шивачи, кроячи, PR-и, дизайнери, и още много, много други. Жалко е, че подобен моден гигант не присъства в България, не само защото човек няма от къде да си купи наистина качествени джинси за 20 евро, но и колко често се случва да си купиш нещо измислено от COMME des GARCONS за 14, например. 



 

TopShop & Topman

Това е английският еквивалент на H&M, като при марка като TopShop говорим за много по-сериозни мащаби. Тук прибавяме и марката Topman. Тя присъства в над 100 държави като всяка година, по подобие на H&M канят известни личности, които подготвят дизайнерски колекции в лимитирани серии. Всъщност най-известната колекция, която TopShop лансира е тази, която топмоделът Кейт Мос подготви за марката. Жалко, че не може да присъства в България, защото, съгласи се, супер е да си купиш рокля в лимитирана серия измислена от Кейт Мос за 200 лева.
 




GAP

Американският еквивалент на H&M и Topshop, като тук отново идеята е звезди да подготвят дизайнерски колекции. Хубавото на GAP са невероятните разпродажби, качествените дрехи и безкрайният избор от аксесоари за цялото семейство. Марката GAP е създадена през 1969 година в Сан Франциско, Калифорния и в момента разполага с над 3100 магазина по цял свят. Само в Лондон GAP има около 120 магазина.



 

C&A

Фирма със завидна история. Създадена в Дюселдорф през 1841 като текстилна компания, която бързо се преориентира към производството на дрехи масов клас. Интересното, е че  не изготвя финансови отчети по простата причина, че прави невероятни обороти и осъществява продажба всяка секунда. Марка, която присъства по цял свят, само не и в България.





Zara

Не можем да разберем защо в България марката ZARA присъства само с Outlet. Испанската фирма предлага дрехи и аксесоари, изцяло съобразени с модните тенденции, качествени и добре замислени. А и не на безбожни цени. Тази марка, която е идеална за създаването на добра база в гардероба на модерната жена, не присъства в България, което наистина затруднява потребителите на дрехи среден клас. Т.е. всички.


 
Victoria’s Secret

Надали има човек, който не е чувал за тази марка бельо. Най-малкото заради невероятните шоу спектакли, които всеки моден сезон компанията организира. Ако ти трябва качествено, секси и удобно бельо, това е мястото. Все пак колко често ти се отдава случай, в който можеш да си купиш сутиен за $15 с невероятен дизайн и качество. Още една марка, чиято липса се усеща болезнено у нас.


Body Shop

Това е онази марка, в чиито магазини можеш да влезеш и да се загубиш сред всевъзможни продукти за красота. Не че в България не можеш да си намериш подходящ балсам, но пък липсата на избор за потребителя среден клас се усеща. Все пак ние искаме да имаме избор и да можем да си купим хубав скраб за тяло на добра цена, а не да поръчваме по каталози или да даваме една осма от месечната си заплата за дизайнерски такъв.



 

IKEA

Българите често изпадаме в затруднение, що се отнася до обзавеждането. Най-малкото, защото нямам много варианти за избор – или много грозен диван за 200 лева, или наистина красив за 3000. Това е проблем, с който всеки новодомец се е сблъсквал. IKEA е точно онази марка за мебели, която запълва нишата на средната класа и  от която всички пазаруват. Все пак къде в България можеш да откриеш хубава модерна маса за 60 евро?!

 


.

TESCO

Това е име, което е познато на хората, на които се е налагало да пазаруват от супермаркетите в чужбина. Въпреки че тук си имаме еквиваленти на TESCO (BILLA, METRO), липсата на английската марка, която присъства в цял свят се усеща. Все пак TESCO е мястото, на което освен храна можеш да намериш дрехи, книги, музика, филми, цветя, мебели, строителни материали и общо взето всичко, от което се нуждае човек. Без дизайнерска чанта, разбира се.



Argos

В Argos също има всичко. От видео игри, книги, през телефони, компютри, миксери, до дивани, маси и вани. Единственото, което няма, е храна. Харесва ни, защото това са огромни магазини, в които отиваш и поръчваш по каталог. Единственото различно е, че ти го дават веднага, и че е наистина много по-евтино от всички други места. Магазин, който задължително трябва да присъства в България.

 


 

 

 

More Shopping