Следва

Анорексията: Как оживяхме!

The Fashion Insider's Guide: Париж

Paris, mon chéri!...

All About Life преди 6 години

Paris, mon chéri!

Майски полъх на идващото лято, безбожно красиви французи, багета, божури и щъкащи навсякъде туристи.

Замечтали сме се за столицата на Франция, а крачетата ни модерно обути в новите Adidas EQT от BUZZ вече дърпат натам.



Моментално се сещаме за Айфеловата кула и Шанз-Елизе, този престижен булевард, който е толкова емблематичен за Париж и как заслужено ще се поглезим с поне една страхотна модна находка от там.

Били сме в града на светлината и любовта, и други пъти, но един, два, пет никога не са достатъчни! Ето и нашите ПЕТ стъпки за La Vie en rose:

Хотелът
Винаги един и същ, защото там потъваме в този сякаш постигнат с лекота лукс и уют! Four Seasons Hotel George V Paris на 31 авеню. Терасата е то die for!  А за луксозната банята пък направо УБИВАМЕ!



Ресторантът
L'Oiseau Blanc, разбира се! Защото няма нищо по-хубаво на този свят от това да се наслаждаваш на чаша френско вино и крем брюле, докато се дивиш на спиращата дъха гледка!

Сладко изкушение и глътка кафе
За жалост сладкарницата Cador Patisserie, в която Кари Брадшоу си правеше компания с огромно куче, вече не съществува. На нейно място обаче има заведение за органично кафе, което с удоволствие отпиваме, четейки последния брой на Vogue Paris, докато събираме сили за френската си разходка. 

Мястото
Pont des Arts a.k.a Love Lock Bridge - там където любовта е вечно заключена или възможно най-романтичното място във Франция.

Най-добре пазената тайна на Париж
Дяволът е в обувките, защото за френската столица те трябва да са супер удобни, но и страшно модерни, иначе няма да се впишем в тълпата от шикозни парижанки. Adidas EQT от BUZZ са перфектният избор: в цвят сив меланж, който е ултра модерен, а сега да се съчетават кецове с вечния и толкова френски тренч е най-безбожно якото нещо на света.


 
И понеже само 5 не стигат, ви даваме още...

10 причи да се връщате във френската столица отново и отново:

 "Има само две места в света, където можем да живеем щастливо: у дома и в Париж" е казал Ърнест Хемингуей, а ние сме с две ръце, и два крака, ЗА!!! Париж е великолепие и разкош, който те влюбва в себе си от раз!

1. "Разкошът трябва да бъде удобен, иначе това не е разкош"
- Коко Шанел. В Париж е главният бутик на легендарната модна марка Chanel, именно там Коко твори до последно!

2. Може да вали непрестанно, а ние да кашляме от влага, но този град е невъзможен за напускане!

3. Удари ли полунощ половината Париж прави любов с останалата половина, както е казал Мелвин Дъглас.



4. Защото... Paris is always a good idea!

5. Френската столица е създадена за удоволствия и съблазняване на погледа. И наистина е цял празник за душата!

6.  Много са го казали, още повече продължават да го казват и все повече ще го казват: Париж е най-необикновенното място на света!



7. В музея „Жю де Пом“ са събрани най-великите: от Сезан, Реноар, Моне до Мане, Дега и Писаро.

8. Прословутите парижки кестени и техните розови и бели цветове.

9.
Заради разходка с лодка по река Сена, а защо не и за зачеване на бебе по пример на Ирина Шейк и Брадли Купър!

10.
Защото Париж е любов - в най-чистата й, най-романтичната и най-дълбоката й същност!



"Във въздуха се разнася миризмата на прясно печен хляб и улиците са пълни с хора, които бързат към дома си с дълги, неувити самуни под мишница. В препълнените хали по рафтовете са изложени десетина различни видове pate, и алсатийски choucroute, и gnocchi, и охлюви, и coquilles Saint-Jacques, готови да потънат в пещите, а момичетата зад тезгяха звучат като цял хор флейти, докато съобщават цените на купувачите. В метрото експериментален влак се плъзга по гумени релси, за да облекчи нервната агония от факта, че съществуваш в двайсети век."
- Ъруин Шоу.

More All About Life