Следва

Сънища от коприна

Valentino Resort 2018: Ъндърграунд от Ню Йорк

Пиерпаоло Пичоли продължава да рисува своя самостоятелен път в Valentino вече четвърти сезон поред...

All fashion преди 6 години

Пиерпаоло Пичоли продължава да рисува своя самостоятелен път в Valentino вече четвърти сезон поред. За круизната си колекцията 2018-та, дизайнерът черпи референции от 70-те години на миналия век в Ню Йорк и изгряването на хип-хоп културата. Редно е да се отбележи, че макар и посоченото вдъхновение да е забележимо в колекцията, то всъщност е предадено по много деликатен и завоалиран маниер, подчертаващ майсторството и елегантността на италианския дизайнер.

Спортните детайли поставят основите на водещото вдъхновение, които, следва да отбележим, са доста нетипични за къща като Valentino, но пък, също така, внасят немалка доза свежест в развитието на колекцията. Те се преплитат още с добре познатото ни от италианската къща - високи романтични яки; изящни дантели; макси дължини.

На пръв поглед грубите памучни платове с военни загатвания са декорирани с пачуърк мотиви или тежки бродерии; фитнес чорапите пък са изработени от рипсена коприна; докато чехлите са от норка, а кецовете са апликирани с пера. Необяснимо как, Пичоли за пореден път успява да наложи личната си естетика, преплетена с ценностите на старата къща, гарантирайки си заедно с това и огромен комерсиален успех, което и, както знаем, е водещо за съществуването на всеки един бранд...

В галерията горе>>>
Valentino Resort 2018!

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 7 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.