Следва

Сънища от коприна

Valentino Resort 2018: Ъндърграунд от Ню Йорк

Пиерпаоло Пичоли продължава да рисува своя самостоятелен път в Valentino вече четвърти сезон поред...

All fashion преди 6 години

Пиерпаоло Пичоли продължава да рисува своя самостоятелен път в Valentino вече четвърти сезон поред. За круизната си колекцията 2018-та, дизайнерът черпи референции от 70-те години на миналия век в Ню Йорк и изгряването на хип-хоп културата. Редно е да се отбележи, че макар и посоченото вдъхновение да е забележимо в колекцията, то всъщност е предадено по много деликатен и завоалиран маниер, подчертаващ майсторството и елегантността на италианския дизайнер.

Спортните детайли поставят основите на водещото вдъхновение, които, следва да отбележим, са доста нетипични за къща като Valentino, но пък, също така, внасят немалка доза свежест в развитието на колекцията. Те се преплитат още с добре познатото ни от италианската къща - високи романтични яки; изящни дантели; макси дължини.

На пръв поглед грубите памучни платове с военни загатвания са декорирани с пачуърк мотиви или тежки бродерии; фитнес чорапите пък са изработени от рипсена коприна; докато чехлите са от норка, а кецовете са апликирани с пера. Необяснимо как, Пичоли за пореден път успява да наложи личната си естетика, преплетена с ценностите на старата къща, гарантирайки си заедно с това и огромен комерсиален успех, което и, както знаем, е водещо за съществуването на всеки един бранд...

В галерията горе>>>
Valentino Resort 2018!

More All fashion

Страст и обожание: шоуто на Saint Laurent в Париж

All fashion преди 3 дни

По време на своето шоу Есен/Зима 2024/25, празнуващо прозрачните силуети, така скъпи на самия Ив Сен Лоран, творческият директор на модната къща Антъни Вакарело отдаде почит на гения на Ив с още един феноменален детайл - известната брошка със сърце, превърната в огърлица.