Следва

Resort 2018: Bottega Veneta

Световен стил: 10 модни еталона на нашето поколение

Новата епоха ни донесе нови стандарти за красота и образци на подражание...

All fashion преди 6 години

Кой днес събира най-много лайкове в социалните мрежи и за кого са запазени първите редове на модните ревюта?

Жаклин Кенеди, Грейс Кели, Мерилин Монро – тези жени влязоха в историята като неоспорими фешън икони, по чийто вкус се ориентираше целият свят. Новата епоха обаче ни донесе нови стандарти за красота и образци на подражание:

Киара Ферани



Последователи в Instagram: 9 500 000

За стила на италианката Киара Ферани обществеността следи от 2009 г.: именно тогава момичето пусна блога си The Blonde Salad, превръщайки се в един от първите фешън блогъри в света. В персоналната си страница Киара споделя забавни истории от личния си живот, разказва на читателите за своите успехи и поства снимки на всекидневните си визии, отговарящи на последните модни тенденции.

Всеки ден блогът на блондинката се посещава от повече от 700 000 човека от всички ъгълчета на земята, а броят на следващите я в Instagram, е над 9 милиона.


Оливия Палермо



Последователи в Instagram: 4 900 000

Известност на миниатюрната красавица Оливия Палермо й донесе участието й в реалити шоуто „Градът“ по MTV. Само че днес момичето е познато не като звезда от телевизионния екран, а като притежателка на добър вкус.
Женствените образи на Палермо, съставени предимно от ярки рокли, обувки Saint Laurent и масивни аксесоари, добавиха към името й fashionable.

Между другото, тя не сменя най-любимото си украшение от 2008 г., неизменно държейки за ръката съпруга си – манекена Йоханес Хюбл.

Алекса Чънг

Последователи в Instagram: 2 700 000

Моделът, журналист и пишещ редактор в британския Vogue, притежателка на наградата British Style Award и собствена марка чанти от Mulberry Алекса Чънг е истински феномен в съвременната модна индустрия. Тя е красива, талантлива, има неизчерпаема енергия и усет към променящите се тенденции, което й помага да заеме водещи позиции в модните рейтинги.

Британският моден съвет я нарече „моден лидер на страната“, от чийто имидж се вдъхновяват не само хиляди британки, но и водещите световни дизайнери в лицето на Марк Джейкъбс, Стела Маккартни и Карл Лагерфелд.

Рейчъл Зоуи

Последователи в Instagram: 2 600 000

Стилистът и дизайнер Речъл Зоуи е най-страстната почитателка на света на модата. За това говорят гигантският й винтидж гардероб и собственото шоу, позволяващо да погледнем отвътре на всекидневието на най-търсения моден експерт в Холивуд. На вкуса й се доверяват актриси като Деми Мур, Джесика Алба, Дженифър Лоурънс и София Вергара, за ревютата на които екипът на Зоуи създава най-хубавите тоалети.

Мирослава Дума

Последователи в Instagram: 1 600 000

Мирослава Дума за броени години израсна от обикновен журналист в авторитетно модно издание в истинска лейди. Днес Мира е главен гост на най-скъпите и бляскави модни шоу предавания, посещава водещи водни домове в Европа. Самобитния стил на момичето се следи от повече от милион последователи в Instagram, а грамотно създадените й образи са предмет на лов на папараците, които отдавна й лепнаха статуса „фешън икона“.

Ана Дело Русо



Последователи в Instagram: 1 300 000

Ексцентричната италианка Ана Дело Русо за своите 50+ години лесно дава съвети на младите it-girls: стегнатото й тяло е облечено с поли от последната колекция на Moschino, Dolce&Gabbana и Versace, а на краката й блестят Лобутен или 12-сантиметрови Jimmy Choo. Всяка изява на Дело Русо се разпродава за минути: до нея искат да се докоснат представители на street style хрониките и феновете на безупречния стил. Наричат я „моден маниак“ заради страстта й към модата, четирите хиляди чифта обувки и автомобилът, преправен в гардероб на колела.

Карин Ройтфелд



Последователи в Instagram: 1 100 000

Ексредакторът на Vogue Paris и основателка на списание CR Fashion Book Карин Ройтфелд е известна с изтънченото си чувство за стил, под влиянието на което френската „библия на модата“ се превърна в най-провокативното и скандално издание в света. Ройтфелд нееднократно публикува на страниците му разголени модели, трансджендъри и деца, представени пред читателя по доста шокиращи образи.

За себе си Катрин избира сдържани тоалети, с монохромни и пастелни оттенъци. Появявала се е пред публика в полупразрачни блузи, в строги сака и с „офисни“ поли. Изисканият вид на 62-годишната парижанка старателно се копира от модните фенове по цяла Европа.

Тави Гевинсън

Последователи в Instagram: 557 000

През 2008 11-годишната ученичка от Чикаго реши да докаже на съучениците си, че не е готова да изглежда „като всички“: преобличайки се като бабичка и публикувайки нетипичния си за тийнейджър вид в интернет, Тави започна своя път към славата на най-модерния тийн в страната. Само година след създаването на блога The Style Rookie момичето беше поканено на Парижката седмица на модата, а смахнатият й стил от разноцветни чорапи, масивни кецове и родителски ризи се превърна в знаков за цяло поколение фенове на модата.

Днес Гевинсън я наричат „надеждата на фешън журналистиката“, а снимките й украсяват кориците на най-известните модни списания. Но самата Тави май изобщо не се интересува от този факт: момичето както и преди не обръща внимание на социума, слуша винилови плочи и вади дрехи от бабиния гардероб.

Емануел Алт

Последователи в Instagram: 450 000

През 2011 година след оттеглянето на Ройтфелд, столът на главния редактор на френския Vogue зае колежката й Емануел Алт. Тя не започна да променя кардинално политиката на изданието, само му добави щипка рок енд рол, която заимства от собствения си гардероб. Тесните дънки и архитектурните сака на Алт постепенно се прехвърлиха върху лъскавите страници, а новата визитна картичка на Vogue Paris станаха естествеността и непринудеността.

Дафни Гинес

Последователи в Instagram: 65 300

Превръщането на стилна кралица на наследницата на ирландската пивоварна Дафни Гинес стана под влиянието на обкръжението й, в което влизат най-добрите представители на света на изкуството. Детството си тя прекарва на вилата на близък приятел на семейството – Салвадор Дали, в тийн годините прекарвала времето си с Анди Уорхол, а в зряла възраст си дружи с Александър Маккуин и с легендата на модата Изабела Блоу. Те „подаряват“ на Дафни вкус към театралните тоалети, сюрреалистичните мотиви и екстравагантните вещи haute couture, които тя допълва с винтидж аксесоари и находки от големите пазари. При това аристократката с черно-бели къдрици отрича вещите от раздела must have, твърдейки, че във всеки образ трябва да изразява уникалността на персоната, благодарение на което Гинес вече много години подред влиза в десетката на най-стилно облечените хора на планетата.

More All fashion