Следва

Fashion battle: Перфектният чифт

Gucci Resort 2018: Почти ренесансовата Флоренция на Микеле

"Не можех да имам Атина, за това дойдох тук - в следващата спирка на Ренесанса, Флоренция", искрен е Алесандро Микеле...

All fashion преди 6 години

"Не можех да имам Атина, за това дойдох тук - в следващата спирка на Ренесанса, Флоренция", искрен е Алесандро Микеле.

Средиземноморски привкус, гръцки силуети и много от римската култура и всичко това в Palazzo Pitti във Флоренция, пред очите на гости като Елтън Джон, Джаред Лето, Бет Дито, Кирстен Дънст и Дакона Джонсън.

Признаваме, че древнокласическият Микеле и дързостта му да окичи главата на модел с перли, малко ни прилича на Gucci Есен/Зима 2017-та - но няма лошо, все пак всички припаднаха по тази жестока "пост апокалиптична" колекция.

Този път имаше тотална експлозия от позлатени венци, тиари със сребърници, но те бяха сякаш част от обикновеното, имайки предвид леопардовите тюрбани, намотаните екзотично шалове, вълнените ленти и бляскавите рамки за слънчеви очила - всичко това комбинирано с жестоки средновековни прически.

Перлите, както споменахме, заемаха главна рокля в дефилето, било то по фееричните платове или по лицето на моделите.

Наситената с екстравагантност модна душа на Микеле ни подари едно пътуване през вековете, показвайки на котешката пътечка плетеница от дизайни: от разкроени панталони с психеделичен принт от 60-те и ренесансови рокли и пелерини до вечния туид.

В тази колекция пък логото на Gucci GG, отново божествено блестящо, красеше чорапогащи и чорапи. Ние обаче сме влюбени в слоганите: Guccy, Guccification и Guccify Yourself, който гордо "висяха" върху дънкови яки, тениски и какво ли още не.

Круизната колекция 2018-та на Gucci в целия й блясък в галерията горе>>>


More All fashion