Следва

u n d e r w a t e r m o o d: Остават няколко дни до жестокото дизайнерско събитие

Not SO easy chic: Полата с "трудна" дължина и как я носим

Миди полата е икона...

All fashion преди 6 години

Миди полата е икона. Харесваме намека за строгост, намигването към традицията, както и скритото послание.
Обаче признаваме веднага, че тази дреха ни е от трудните. Т.е слагаме я в графата "пипкав елемент" за стилистична работа. Заради особената си дължина, тя изисква повече усилие, разбирай предварителен замисъл, относно  комбинирането на останалите елементи във визията, както и съобразяване на силуета с фигурата и височината.

Като отправна точка в разкодирането на правилата за носене на този така женствен елемент, взимаме обувките. Като цяло този вид дължина обича голия дамски прасец, затова е желателно кракът да остане максимално открит. Особено подходящи са актуалните в момента чехли от всякакво естество - отворени, затворени, предимно на равна платформа. Кецовете, разбира се, не са забранени, но сандалът визуално издължава силуета, затова и го считаме за по-добрия избор. Що се отнася до тока, той е все така добра идея, но е важно да отбележим, че не бива да надвишава средната височина, все пак говорим за ежедневна визия...

И така, как преръщаме идеята за шик от трудна в не толкова трудна, като темата е полата с особена дължина?

С чехли:

С кецове: 

На ток:

При вечерната такава обаче, високият ток на фините сандали е повече от задължителен, като визуално може да бъде разнообразен и от сандала на дебела платформа.

Другият основен елемент от визията с миди пола е топът. Посоките на стилизиране тук отново са две, а нишката, която не бива да се изпуска е балансирането на пропорциите - ако полата е свободна, то топът трябва да е прибран по тялото; ако полата е по тялото, топът задължително трябва да дава обем; вариант е също така да се придаде обем както в горната част, така и в долната, но тогава обувката задължително трябва да е на ток.

Както във всяка една визия, така и в тази, ролята на аксесоарите не бива да се подценява. По подразбиране, съобразяваме всичко с личния вкус, но не забравяме също така да добавим поне един edgy аксесоар на романтичната визия, както и съответно нещо по-елегантно към по-неглиже ансамбъла за уравновесяване.

Разбира се, всяко правило има своите изключения, а това са само основни насоки, с които могат да се следват. Смеем да твърдим, че с доза ентусиазъм могат да се получат немалко фантастични визии, които не се вписват в иначе общите правила...

More All fashion