Следва

Една сутрин просто не можех да помръдна

Urban kids: Честит 1-ви юни, малки и пораснали съкровища!

Децата ни! Нашите! Любимите! Най-обичните и прекрасните!...

All About Life преди 6 години

Децата ни! Нашите! Любимите! Най-обичните и прекрасните! Тези, в които търсим и намираме себе си. Тези, в които вярваме, че ще продължат пътеките и недовършените от нас дела. Тези, които „водят войни с таралежите и извършват геройски бели. И заради които не сме се изгубили безследно, щом ни повтарят, нали!?” (обожаваме тази песен на бате Асен Кисимов от филма „Войната на таралежите”!).

Децата ни, с всеки ден по-различни, по-остроумни, по-иновативни, по-шарени, по-смели, по-дръзки, по-разкрепостени. Търсещи забавления и наслади в заобикалящия ги свят в съвсем различни от нашите измерения и пространства. Заради което ги уважаваме и адмирираме. Те са нови, други, различни от нас. Те виждат и откриват неща, които ние никога преди това не сме забелязвали или усещали. Не сме имали, може би. И – да, може и да не е честно! Но, това е положението!

Децата ни, по-бързи, тичащи, на бордове и колела, сърфиращи на всякакви вълни, мобилни, технични, чаткащи и чатещи, клипващи и кликващи, снимащи и снимани, придвижващи се от една точка до друга със скоростта на… интернет = светлината! Децата на Новото време!

Децата ни, те могат да ни научат на много неща, за които и те, и ние, не подозираме! Трябва да им се доверим! Да се примирим! Да отстъпим крачка встрани! Совите отдааавна не са това, което са, или поне – бяха! Те са някак по-нови, фешън, тренди, пространствени, многопластови, широко скроени и лесно прескачащи двуметрови препятствия. И ако не успяват винаги да ни обяснят отговора на нещо, то той не е просто „Защото така!”, а защото мозъкът им препуска по-бързо, отколкото можем да си представим, и началото на въпроса ни вече е края на техния отговор, за който те… просто нямат време да ни се обясняват… Това е положението – свиквайте, уважаеми родители!

Децата ни! Обичаме ги! Да са ни честити, усмихнати, щастливи и да си останат колкото се може по-дълго деца! Също като нас, техните много яки и готини родители! Честит (ни) празник на всички малки, големи и още по-големи момичета и момчета! Ооо!...

„Оооранжево небето, оранжево морето,
Оранжева тревата, оранжев и градът
С оранжевите майки, оранжеви дечица,
Оранжеви китари, оранжево звънят…”

(друго любимо парче, отпреди… няколко години! ;) )

В галерията горе>>> щастливите деца spotted in Sofia! 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 5 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 5 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.