Следва

Ново fashion studio в София

Дипломно ревю при НХА

Вчера вечерта се състоя дипломното ревю на студентите от специалност „МОДА” при НХА, които отбелязаха освен своето завършване и дипломиране като млади дизайнери, така и 10-годишнината от създаването на специалността...

All fashion преди 14 години

Вчера вечерта се състоя дипломното ревю на студентите от специалност „МОДА” при НХА, които отбелязаха освен своето завършване и дипломиране като млади дизайнери, така и 10-годишнината от създаването на специалността.


Пред младите дизайнери стои предизвикателството и отговорността да представят пред обществото една вече изградена програма, която реагира на тенденциите, пазара и търсенето. Точно това представиха те на ревюто снощи като през следващите няколко дни ще ти показваме кой какво показа и с какво ни впечатли.


Ревюто на студентите беше под надслов „Конструкции/Градът/Гъвкавост” като темата беше вдъхновена от непрекъсната промяна на градовете в социален, културен и икономически аспект. Дизайнерите представиха класически модели с твърди и непроменящи се структури като бяха променили идеята през собствената си призма за красиво и усещане за дизайн. Точно от тази работа са се получили и тези страхотни, интересни и модерни дрехи, които са адаптивни към градската среда и модерното, забързано ежедневие, и в които ние се влюбихме.
Освен по тези теми дизайнерите работиха и по още няколко като всеки от тях озаглави своята колекция с различно име и всеки един представи собствените си идеи и усещания посредством дрехи.
 

Днес ще ти покажем и първите две имена, които ни направиха много силно впечатление. Става въпрос за чуждото присъствие в Академията, а именно за двамата македонци, които са учили специалност мода и вече са част от българския моден живот.





Борче Ристовски
 

Борче Ристовски откри ревюто със своята колекция „URBAN METAMORFOZA”, която е мистично отражение на съвременната симбиоза между силната, респектираща, непробиваема, урабинистична броня и скритата, ранима, романтична чувствителност.




Това е една колекция, която е изработвана в продължение на шест месеца като използваните материи са кожа и шифонен тюл. Харесахме я заради обработката на самите платове, които са много ефектни, ръчно обработени, и заради линията в черно и бяло.




Работата на Борче ни стана любима и заради самото усещане, че този млад творец е разбрал личността, усетил е духа на градските хора и е разработил чудесни дрехи на изключително високо ниво, подходящи точно за онези модерни градски натури. Любими ни станаха кожените блузи с лачен ефект и кожените клинове, с които имаме намерение в най-скоро време да се сдобием.




Боян Кузески

Друг представител на Македония беше Боян Кузески, чиято колекция “DREAM CATCHER” също оказа много силно влияние на публиката. Не само заради красивите и нежни дрехи, които представи, а и заради професионалните модели, които по чудесен начин допълниха работата му. Страхотен подбор на манекенки, което е изключително важно за едно ревю.



Линията на силуета е вдъхновена от дрехите от детството, като късите блузки и панталони, свободните кройки и якичките, но съчетани със строгата и представителна визия на елегантните актриси и звезди от класическите холивудски ленти.




Завършващ акцент са филигранни бижута, които видяхме поставени на яките на ризите. Любима ни стана и копринената пола, която по наше мнение по нищо не отстъпва на много световни лейбъли. Харесаха ни ризите с издължен силует, копринените поли и късите панталони в ярки цветове. Една нежно, семпла и уютна колекция.

 

Очаквай продължение следващата седмица.

 

 

 

More from View Sofia

More All fashion