Следва

Станислава Стоянова представя изложбата "Save me"

Нови отпечатъци в Стената на славата пред Театър 199

Алеята на славата пред Театър 199 „Валентин Стойчев” ще бъде продължена с още 3 отливки във връзка с последната за този сезон премиера на театъра – „4000 МИЛИ” от Ейми Херцог...

People of art преди 6 години

Алеята на славата пред Театър 199 „Валентин Стойчев” ще бъде продължена с още 3 отливки във връзка с последната за този сезон премиера на театъра – „4000 МИЛИ” от Ейми Херцог, постановка – Владимир Люцканов, сценография – Марина Янева, с участието на: Меглена Караламбова, Николай Желев, Катерина Стоянова и Елена Иванова. Пиесата на младата американска звезда Ейми Херцог ѝ носи наградата „Оуби” за драматургия и номинация за „Пулицър” Нейната драматургия се поставя за първи път в България. Преводът на текста на български език е на Искра Ангелова.

На 7-ми юни в 16:00 часа в пространството пред „театъра на стъпките”, ще бъдат открити отпечатъците на актьорите Йоана Буковска, Радена Вълканова и Георги Спасов.



Художественото оформление и изработката на паната отново се осъществява от инж. Симеон Симеонов – един от създателите на Алеята на славата, а авторските шаржове на актьорите са на карикатуриста Ивайло Нинов.
Йоана Буковска, Радена Вълканова и Георги Спасов имат множество емблематични роли на сцената на Театър 199 „Валентин Стойчев” през последните петнадесет сезона. В актуалния репертоар на най-малката столична сцена зрителите могат да ги видят в представленията: „Госпожица Юлия”, „Симулатор за чифтосване”, „Рибарят и неговата душа”, „Малка пиеса за детска стая”, „Приятнострашно”, „Хората от Оз”, „Вечерен акт”, „Уилям Шекспир – пълни съчинения”, „Пробен срок”, „Храбрият шивач” и „Барон Мюнхаузен”.

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 6 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра