Следва

Dare U: Море от ПЕРЛИ!

Всички носят: Роклите Dior

Назначаването на Мария Грация Кюри за креативен директор на Dior...

All fashion преди 6 години

Назначаването на Мария Грация Кюри за креативен директор на Dior спада към големите събития в модата за последната една година. Първо защото приемането й на този пост сложи край на дългогодишното й партньорство с Пиерпаоло Пичоли, с когото издигнаха Valentino отново на върха на модната стълбичка, и второ, защото тя е първата жена, заставала някога начело на Dior.


Dior Пролет/Лято 2017-та

Dior Пролет/Лято 2017-та

Dior Пролет/Лято 2017-та

Dior Пролет/Лято 2017-та

Първата й колекция за френската къща бе посрещната с голямо вълнение през седмицата на модата в Париж през октомври миналата година, а сред мотивите в нея ярко се открояват феминистките лога, корсет детайлите, прозрачните материи и препратките към облеклата за фехтовка.

С цялото това внимание към италианската дизайнерка, не е изненадващо, че елементите от дебютната пролетно-лятна колекция за 2017-та са желани и носени от почти всяка знаменитост или моден човек. Феминистките лога вече буквално са навсякъде, а китън токчетата с каишка зад петата усилено заливат социалните мрежи с присъствието си, но освен тези аксесоари, превърнали се сами по себе си в тенденции, един друг елемент от дебюта на Кюри се наслаждава на всеобща любов от страна на знаменитостите и това е роклята.

В line up-а на дефилето, тя се развива в няколко различни материи и с разнообразни декорации, но силуетът се запазва един и същ - смел и с открояваща се горна част, наподобяваща корсет, дебели презрамки и трапецовидна форма на полата.

А ето и няколко кадъра, показващи как я носят известните лица от Бела Хадид до Ема Уотсън...


Киара Ферани 


Диана Агрон


Бела Хадид и Киара Ферани


Ема Уотсън


Бела Хадид


Дженифър Лорънс


Сиена Милър


Ан Хатауей


Бела Хадид 


Кирстен Дънст


Лили Колинс


Бела Хадид


Оливия Палермо 


Натали Портман


Бела Хадид 


Дженифър Лорънс

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 6 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.