Следва

Орлин Павлов с акустичен концерт и Ъпсурт с „ТОЗИ ТАНЦ“ за първи път на клубна сцена

Театър 199 „Валентин Стойчев” представя новата си премиера "4000 Мили" на 7 юни

На 7-ми юни предстои премиерата на "4000 Мили" от Ейми Херцог. Режисьор на постановката е Владимир Люцканов...

Events преди 6 години

На 7-ми юни предстои премиерата на "4000 Мили" от Ейми Херцог. Режисьор на постановката е Владимир Люцканов, а в ролите ще видим: Меглена Караламбова и абсолвентите от НАТФИЗ "КРЪСТЬО САРАФОВ": Николай Желев, Катерина Стоянова и Елена Иванова.

Ейми Херцог е сред най-известните млади съвременни американски драматурзи. През 2008-ма година става носител на наградата „Хелън Мерил“ за изгряващ автор. През 2011-та „4000 мили“ е финалист за „Пулицър“ и е поставена за първи път в Центъра за театър „Линкълн“. През 2012-та пиесата печели престижната награда „Оуби“ за най-добър текст за сцена. Херцог е носител и на поредица други важни отличия.

Една история, изтъкана от обич и хумор

Младият Лео прекосява Америка на велосипед от Сиатъл до Ню Йорк. 4000 мили. Пристига посред нощ в апартамента на възрастната си баба Вера в града на небостъргачите. Лео е преживял страшен инцидент по време на своето странстване и сега има нужда от отмора – да събере мислите си, да се опита да възобнови връзката с приятелката си, да се разбере с майка си, да си потърси работа. Момчето намира опора в силния характер на Вера. А за нея той е идеалният отдушник от самотния начин на живот, който тя води след загубата на съпруга си. Двата персонажа са и опаки и своенравни, но чувството им за хумор и любопитството им към едни и същи теми ги сближават. С течение на времето тази близост се задълбочава. Героинята на Меглена Караламбова открива у себе си неподозирано търпение и неподправена нежност към внука си. Николай Желев пък пресъздава узряването на своя Лео с убедителен и деликатен финес. Катерина Стоянова придава убедителна плътност на ролята на целеустремената и ранима приятелка на Лео – Бек. А Елена Иванова е игривата Аманда, която, обаче, не се оказва толкова лекомислена на колкото се прави. 

Владимир Люцканов поставя чисто пиесата „4000 мили”, той избягва всякакви опити за ефектна визия и задълбаване в излишен психологизъм, защото героите са достатъчно комплексни и историята помежду им е изпълнена с дълбоко, ненатрапчиво изящество.

Следващите представления на „4000 МИЛИ” са на 24-ти юни, 8-ми и 23-ти юли.


More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 3 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?