Следва

Love to quote: 50 цитата от пътешественици за тотално ТРАВЪЛ вдъхновение

Татуировки в памет на загиналите в Манчестър

Хората събраха хиляди паундове в памет на загиналите…

All About Life преди 6 години

Изминаха около три седмици от трагедията, която се случи в Манчестър на концерта на Ариана Гранде. Наташа Дъфи все още е в шок.

Тя е 26-годишно момиче, което по време на инцидента е в Операта на Манчестър, която е на 15 минути ходене до манчестърската арена, където атаката уби 22 човека, а рани 59: Аз и приятелите ми излязохме от операта в 22:10. Имаше толкова странно усещане във въздуха… Като затишието преди буря. Нямаше никого наоколо. Прибрах се у дома и приятелката ми, която току що ме беше закарала, ми писа дали съм научила шокиращите новини…“ , разказва тя.

Родена и отгледана в Манчестър, Дъфи е една от първите, които без колебание си правят татуировка на пчела в подкрепа на жертвите от атаката. Татуистът Сам Барбър стартира апела на солидарност в града чрез тези татуировки миналата седмица и оттогава насам изключително много хора започнаха да изразяват подкрепата си към трагедията с тази рисунка.

Целта е да се наберат пари за пострадалите – вместо татуистите да взимат парите за татуировките, те ги даряват във фонда за спешни случаи на Манчестър: „Вече няколко години искам татуировка на пчела, но просто не се бях решила. Сега моментът изглежда наистина подходящ, тъй като парите ще отидат при семействата на жертвите.“

Но тъкмо тази рисунка не е просто своеволна прищявка. Пчелата става символ на Манчестър през 19 в., когато символизира трудолюбието и работниците. Може да я видите изобразена върху лодките, върху старото лого на местната и емблематична за Манчестър пивоварна Boddingtons Brewery, върху часовника на хотел Victorian Palace - и изобщо навсякъде в града!

Дори хора, които никога не са искали татуировки, искат да се включат в инициативата и с гордост да носят върху кожата си символа на Манчестър: „Никога не съм разбирал цялата тази мания по татуировките. Но когато това изразява нещо толкова важно, наистина си струва“, разказва 22-годишният Джоузеф Мейган, който вече е „в отбора“.

„Важното, което може да се извлече от цялата тази трагедия, е чувството за общност, което блести в тази татуировка за мен. Персоналът на салона за татуировки работи от 7 сутринта до 2 вечерта на следващия ден. Аз чаках 12 часа за моята татуировка“, добавя той.

След старта на инициативата, много други салони за татуировки се включват и то не само от местността, а дори от Австралия, Канада и Кипър.

Абсолютно 100% от парите отиват при кампанията на Сам Барбър. Чрез тях пострадалите ще получат както медицинско внимание, така и психологическо. Тези, които имат нужда от оборудване у дома за пострадалите, останали с увреждания, също ще получат необходимото.

Повече от четвърт милион паунда бяха събрани само от татуировките, без да се вземе предвид и големия концерт на Ариана Гранде, който тя направи на 4 юни със същата цел.

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.