Следва

А to JazZ 2017 с най-бързия бар в света

Ан Нгуен – една от големите реформаторки на брейкданса – е гост на единадесетото издание на Световен театър в София

Наричана една от най-големите реформаторки в брейкданса, Ан Нгуен съчетава своя танцов опит с различни бойни изкуства и аналитични подходи...

Events преди 6 години

Наричана една от най-големите реформаторки в брейкданса, Ан Нгуен съчетава своя танцов опит с различни бойни изкуства и аналитични подходи. През 2005 г. тя основава танцовата трупа par Terre. На 08 юни от 19:30 ч. в Театър Азарян е единствената възможност в София за среща с работата на френската хореографка. Мощният танцов спектакъл Автаркия (….) В търсене на самодостатъчност гостува в рамките на единадесетото издание на Световен театър в София.



Автаркия (….) се развива като стратегическа игра за четирима в търсене на собствена територия, надмощие и възможност за постигане на хармония. В трескав ритуал изпълнителите зрелищно трансформират стила на популярни танци от съвременната градска култура като хип-хоп, брейкданс и попинг в абстрактен танцов речник.
Хореографиите на Ан Нгуен подчертават принципа на изграждане на движението в хип-хоп танца и неговия енергиен заряд, обличайки го в универсална символика. Тя е носител на Наградата за млади таланти в хореографията 2013, както и на отличието Кавалер на ордена на изкуствата и литературата за 2015 г. Асоцииран артист е към Националния център танц в Шало до 2018 г.

Хореография: Ан Нгуен
Оригинална музика (композитор и перкусионист): Себастиен Лете
Светлинен дизайн: Идир Ацеф
Костюми: Куреж
Участват: Магали Дюкло, Фара Елмаскини, Линда Хейфорд, Кон-Минг Ксионг


Билети: 15 | 12 лв.

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.