Следва

Моден шоурум на дъното на океана - ИВАН АСЕН 22 тази пролет

Петъчен МОДА блиц: Деница Минчева

Модата не е просто да ушиеш дрешка, тя е комплициран, дълъг и сложен процес...

All fashion преди 6 години

Модата не е просто да направиш дрешка, тя е комплициран, дълъг, сложен и интересен процес, които изисква сериозност, посвещение, необятност на таланта и други разни дребни подробности от особена значимост.

Вече близо 6 години Деница Минчева се е посветила на голямата си любов - МОДАТА, преди дни представи  дизайн-визията си на дипломното ревю на магистрите от специалност "Мода и бизнес стратегии" на НБУ, а днес дойде в Редакцията за петъчна доза чисто вдъхновение. В петъчната закачка ни партнира извънредно симпатичният кавалер в дамския ни оазис - зеленият, колкото и красив, и пъргавият, колкото и малък, Opel ADAM. 

WAAF колекцията на Деница обединява емблематични години в човешката история - от създаването на балона с горещ въздух през 18 век до двете световни войни. Силуетите са обемни, широки и наподобяват балони и парашути. Цветовете и материите са взаимствани от автентичните шлифери. Ключови елементи са дървени детайли, а главни Музи - най-знаменитите шпиони и двойни агенти-жени в историята.

И така, бърборим небрежно за важни неща, настанени убийствено комфортно в малкия като сбъдната детска мечта градски "мъник" Opel Adam. Заедно в едно фешън пътуване, което няма граници:

Модата е универсалният език на... себеизразяването, как да бъдеш възприет от останалите. Показва това, което харесваш.

Вдъхновението идва от... историята, природата, различните изкуства. То може да бъде намерено навсякъде в заобикалящия ни свят.

Демокрация или класика в модата и стила?
Определено демокрацията взима превес над класиката. Но класическият стил никога няма да излезе от мода.

Най-якото стил вдъхновение?
Във всеки един стил може да бъде намерено вдъхновение. Винаги може да се открие дори един елемент в даден стил, който да бъде инспирация.



По-малкото повече ли е?
В някои случаи, да – по-малкото може да бъде много повече и да бъде по-въздействащо, отколкото претрупаното в изкуството. От друга страна сложността и наслагването на различни елементи (стига да са добре подбрани и комбинирани) може да съдържа в себе си супер идейна многопластова концепция.

По дрехите посрещат..., по какво ТЕ изпращат?
По държанието, думите и действията.

Модата като начин на бягство или лишаване от свобода?
И двете. За някои тя е начин на бягство, а за други окови – сляпо следване на тенденциите и несъобразяване с индивидуалната фигура, тен на кожата, цвят на очите и косата.



Не можеш без дрехите/обувките на... ?
На някои спортни марки. За мен важно е да се чувствам удобно и да мога лесно да стигам от едно до друго място (което за мен лично е невъзможно да бъде постигнато на токчета и прилепнала рокля).

Твоята модна линия се отличава с?
Обемни форми, оувърсайз силуети, раздвижени конструкции.

Модерно в главата ти е?
Да се чувстваш добре в конкретните дрехи, които носиш, да съобразяваш тенденциите и личния гардероб с фигурата си.



Защо хората отказват да приемат част от тенденциите и добре ли е това, както изглежда в нашите очи?
Всеки отделен човек има различен вкус и стил. Модата и в частност модните тенденции за даден сезон не трябва да се възприемат като крайна диктатура.

Нещото, което ненавиждаш в модата?
Че тя е любимото ми нещо, а в същността си е една голяма индустрия. За мен е важно да получавам удоволствие от това, което правя и то да бъде оценено, а не просто да печеля пари.

Ако не беше мода, щеше да е?
Не бих искала да си представям живота по друг начин.

Мечтата... ми е да продължавам да се развивам в областта.

Любовта... е нещо съкровено.

Ти... Аз винаги се опитвам да постигам повече и да се усъвършенствам.


Миниатюрното ни вдъхновение под черта е Opel Adam!

Усещане за комфорт и уют, съчетано с удобство и свобода те обземат в момента, в който седнеш зад волана на новия разкош на Ople. Adam е с перфектно премерен дизайн, елегантен салон, прелестна панорама от широките прозорци и максимален брой екстри. Многоия за ценители в едно малко на външен вид бижу!

Автомобилът незабележимо потегля, благодарение на полуавтоматичната скоростна кутия. Стабилна на пътя, той не отстъпва на повечето съвременни коли. Перфектна аудиосистема, сравнително мощен двигател и уникален дизайн го поставят сред първите места на желания градски автомобил.

В който се возим, живеем, говорим, творим, бягаме, връщаме си, мислим, мечтаем и обичаме. 
Благодарим ти, Деница, че сподели с нас този свой следобед! 

 

More All fashion