Да стегнем Д-то

Всички, работещи в офис, са наясно със страничните ефекти на този вид седяща дейност – гръбни изкривявания, болки във врата, китките...

Всички, работещи в офис са наясно със страничните ефекти на този вид седяща дейност – гръбни изкривявания, болки във врата, китките, главоболие и не на последно място – дупе, което както един български фитнес инструктор веднъж оприличи на нещо средно между мекица, бухта и палачинка… И докато пресите много бързо дават резултати при оформянето на стегнат корем, а вдигането на тежести бързичко дефинира бицепса ни, тазовата област на тялото ни като че ли е най-трудна за модификация и поддръжка. Ще видим кои, в такъв случай са най-ефективните упражнения за стягане на дупето. Важно е да споменем, че трябва да се правят редовно, честно, всяко едно в комбинация с други и в комбинация с кардио, което да изчисти мазнините и допълнително да укрепи долната част на тялото.

Клекове
Те са си класика в жанра. Спорт специалистите са измислили куп разновидности на клека, които фокусират върху различни части от бедрата и дупето ни. Сумо клековете са едни от най-силните упражнения. Те работят за укрепване на големите седалищни мускули, като в упражнението присъстват и четириглавите бедрени мускули, трапецовидните мускули и др. В общи линии упражнението представлява широк клек, чийто ефект можете да засилите, ползвайки различни видове тежест. Естествено, упражнението се прави на серии, като можете да започнете с по-малко – 3х15 повторения или 3х10 повторения. Като понапреднете, можете да гарнирате сумо клека и с повдигане на пръсти при долната позиция на упражнението (плие позиция).

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.