Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 12.06 - 18.06

The Fashion Insider's Guide: Лондон

Singing in the rain... Ah, rainy, rainy, London!...

All About Life преди 6 години

Singing in the rain... Ah, rainy, rainy, London!

Мрачно е, чадърът е под ръка, защото не се знае кога небето ще се излее върху нас.

Няма по-перфектен момент да се сетим за британската столица, а крачетата ни, модерно обути в новите Converse CHUCK TAYLOR ALL STAR II от BUZZ вече дърпат натам.

Червените автобуси, тези така емблематични телефонни кабини, Биг Бен и тайното желание съвсем, съвсем случайно да се натъкнем на чаровния принц Хари. Плюс, да се поглезим с ароматен и много автентичен Earl Gray чай.

Били сме в Лондон ужасно много пъти, но той има качеството на травъл магнит. Ето и нашите ПЕТ (дъждовни) стъпки за един darling уикенд:


Хотелът
Редовно отсядаме в адски готин апартамент, намерен отдавна в AirBnb, в квартала Fitzrovia, близо до Британския музей и почти до емблематичното Soho. Чудесен изчистен дизайн и балкон-градина, за който умираме, защото е същински градски оазис.



Ресторантът
Съвсем случайно открихме невероятния нов ресторант Black Axe Mangal, който съвсем скоро ще отвори врати и в Soho. Все още е сравнително нов и малко хора го знаят, но пък е жесток! Прилича на скейт площадка, но е супер изискан, а храната е бо-же-стве-на!

Няма как да минем и без традиционен пъб - Marksman Public House е перфектното място, за типичните британски вицове подкрепени с наливна бира.

Сладко изкушение и глътка кафе
Towpath Café всъщност е собственост на американка, която с години е живяла във Флоренция - жестока комбинация, нали? Изкушенията в "ретро" заведението с модерен привкус са вдъхновени от италианската кухня, а кафето, типично по тоскански, ароматно. Страшно кукленско е, че всичко се сервира в антични чаши, чинии и прибори.

Мястото
Разходка по канала Regent и така чак до Victoria Park, защото точно по тази права, насред пътека образувана от дървесни корони, се усеща онзи urban vibe на Лондон. Мост, канал, лодки - магическа и много специална част на британската столица.

Никога, ама абсолютно никога, не пропускаме да посетим и British Museum - едно от любимите ни места да се шляем. Антично римско стъкло точно до перуански бродерии, някак си толкова перфектно обединени различни съкровища, че се пренасяме в друго време и поемаме по други пътувания.

Най-добре пазената тайна на Лондон
Разбира се, че се крие в обувките. Жестоко цветни, нахално и модерно дръзки. Converse CHUCK TAYLOR ALL STAR II от BUZZ са перфектния избор за британската столица, защото жълтият им цвят тотално ще компенсира липсата на слънчеви лъчи, а и всички ще търсят Слънцето в краката ни!

И понеже само 5 не стигат, ви даваме още...

10 причини да се връщате в Лондон отново и отново:

1. Френски учен навремето го е казал: "Господа, Англия е един остров", а ние убиваме да си почиваме на острови, нали? Нищо, че вали в повече.

2. Англичаните може и да са скучни, но пък "В Англия се случва същото, както в цяла Европа - страстна жажда да се живее и загуба на висшия смисъл в живота", както е казал Достоевски.

3. Защото тайно си мечтаем и ние да станем кралски половинки и да откраднем принц Хари от гаджето му Меган Маркъл.

4. Чай, чай и отново чай. Може да не сте фенове, но британският Earl Gray е наистина несравним!

5. Тауър Бридж, Биг Бен и Бъкингамския дворец - заветната туристическа тройка!

6. Заради онази готина снимка в червената и толкова емблематична за Лондон, телефонна кабинка.

7. Защото може да причакаме семейство Бекъм пред дома им и да откраднем този Бруклин, най-сетне!!!!

8. За една или НЯКОЛКО покупки от Dover Street Market.

9. Разбира се, за по коктейл в SOHO.

10. London Eye иконичното колело, което ни подарява страхотна гледка от брега на река Темза.

More All About Life

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 4 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 1 седмица

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.