Следва

Винтидж маратонки Apple на търг с начална цена 15 000 долара

Моден шоурум на дъното на океана - ИВАН АСЕН 22 тази пролет

Новото лятно събитие на ИВАН АСЕН 22 под надслов UnderWater Мood ни завлича в морските дебри до 30 юни...

 

All fashion преди 6 години

Новото лятно събитие на ИВАН АСЕН 22 /едноименният инкубатор на дизайн събития в града, именуван на точия адрес, на който се намира/ под надслов UnderWater Мood ни завлича в морските дебри от снощи, 8 юни до края на месеца. На едно място великолепната Нели Митева отново събира дизайнерските работи на български творци, вдъхновени от природата, тюркоазената дълбочина на океана и екзотиката на подводния свят.

Потапяме се и отплаваме с моделите и аксесоарите, изпълнени в маритимна графичност, въплатила духа на крайбрежието, морето, вълните. Използвани са класическите съчетания от свежи, чисти цветове като бяло и синьо, подчертани с тюркоазени акварелни нюанси.

В събитието участват дизайнерите: Prototype 23, MINTY, Ham & Eggs, YOD by Яна Дворецка, Георги Флоров, nelmit, Росица Мршич, Roses of the Queen’s Dog, Jar & Jam, Динка Касабова, Диляна Иванова, GIZDA by Катя Лозанова, Радостина Клинкова, Славина Петрова, Милена Начева, Теодора Шуманова, Мая Матева, Ива Григорова, Мая Каранешева, Таня Хаджиева, като има и три дебютни представяния на PLIK, Емилия Емилева и Даяна Ангелова. Аксесоарите са на Виктор Павлов и Калина Филчева.

В малкото кокетно арт пространство на ИВАН АСЕН 22 ще открием силуети, форми и материи, наподобяващи приказния подводен свят на Океана. Комбинацията от плисета, многоцветни, контрастни райета, феерични и графични модели определено интригува. Дизайнерите се заиграват със съчетанието на гладки повърхности с триизмерни форми за една разчупена графична визия. Материалите са характерни с пенести структури като на разбити вълни. Леките платове съдържат визкозни, копринени и полиестерни нишки.



Морската визия завършват бижута и аксесоари от смолисти и гумирани материали, винил и силикон, отново вдъхновени от водата и океана.

В рамките на дизайнерския шоурум тази пролет са организирани две специални събития - от събота, 17-ти юни,  Александър Гергинов и Нели Митева ще покажат съвместната си капсулна колекция "Впечатления от едно пътуване", а от вторник 20.06 ще бъде представен най-новият лейбъл бански костюми "Sun Diva Swimwear".

Събитието се осъществява със съдействието на ESTHEDERM – френска дермокозметична марка с 40 годишна история, за която разказахме тук. Всички формули на продуктите са базирани на клетъчна вода – копие на водата в клетките в нашето тяло. Клетъчната вода символизира уникалния биомиметичен подход на Esthederm. Съставена е от активни съставки, които запазват клетъчното здраве и предотвратяват стареенето.

Графичен дизайн на ИВАН АСЕН 22 - Боряна Чернева
Интериорен дизайн - Диляна Иванова

Модел в сесията: Преслава @ Inter Model's
Коса и грим: Христина Трайкова
Продукция: ИВАН АСЕН 22

Подробно - в галерията горе!

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 2 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 21 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.