Следва

Виж как ги носим

Проекция на дължините - Полата

Колко нагоре, колко надолу или под какъв ъгъл трябва да бъде дължината на новата ми пола, рокля, блуза или...

Fashion преди 14 години

Колко нагоре, колко надолу или под какъв ъгъл трябва да бъде дължината на новата ми пола, рокля, блуза или панталон?! Това не се ли питаш всеки път когато избираш първата си лятна покупка?!

И както всичко останало в модата, дължината също има своята актуалност, а тази пролет е различна при отделните елемнти от облеклото. Нека обаче започнем първо с полите.

Полите винаги са били дреха, която търпи различни интерпретации що се отнася до дължини и кройки. Този сезон отново е така, но дизайнерските решения се отнасят повече за материите и декорацията, отколкото за дължините. Силуетите са три типа - широки клоширани поли, свободни леки поли и супер тесни. При дължините на полата се забелязват и три основни типа:

Ултракъси



Ултракъсите поли изискват супер дълги крака. Така че ако не си висока 180 см или не си с крак 100 см, което при височина под 180 см би изглеждало доста странно, не си помисляй да слагаш къса пола. Тази пола, освен че е много секси, стой добре и на високи обувки, и на ниски. Ние си падаме по римските сандали на Balmain. Харесваме късите поли в офиса (ако работиш предимно с жени), на покупки или на парти с приятели. Толкова къси поли се носят с дълги ръкави. Помни правилото да не се разголваш прекалено. След като ще показваш крака, прикрий другите части на тялото си.

Над коленете



Тази пола, както и горната, изисква дълги, слаби красиви крака и наистина красиви колене. Ако твоите не са такива, премини на следващия вид. Класическата права пола с дължина до над коленете е красива, универсална е, присъства в гардероба на всяка жена и прави огромно впечатление ако я носиш с висок ток.

Под коленете



Тази пролет дизайнерите играят с дължините като при полите те въвеждат и дължината до средата на прасеца. Харесваме ги, когато са тип балон защото са ефектни, прикриват малките недостатъци, които си личат болезнено при предишните два типа и седят добре на всичко и на всякакъв повод. А и не трябва да се притесняваш с дължината на краката си толкова много, както дали си слаба като клечка и дали имаш перфектни колене.

Дълги




Дългите поли са си просто дълги и ние винаги ще ги харесваме. Те са секси, модерни и много елегантни, като в зависимост от цвета и материята могат да се носят за официални поводи или в крайно неформална обстановка, разбирай разходка в парка. Носи ги с ниски обувки и със секси обикновен бял потник. Чудесно за почивните дни. Не забравяй, че дългите поли отиват на високи жени, а на ниските те не седят добре. Когато една жена е ниска, по-добре да залага на късите дължини, а високите жени могат да носят всичко.

More Fashion