Следва

10-те скрити оазиса на Париж

Зад кулисите на лятната въртележка “Carrusel" със Zimone!

Раковска 108! Локацията е ясна за купонджиите на нощна София - Carrusel...

All About Life преди 6 години

Раковска 108! Локацията е ясна за купонджиите на нощна София - Carrusel. Carrusel - като въртележка, Carrusel - като яко парти и Carrusel - като любов.

Днес срещаме готин младеж - DJ със секси брада, леко рошави вежди и умно високо чело.Казва се Симеон Христов, по-известен като Zimone. На 25... и с убийствен поглед. Влюбихме се от раз, в момента, в който ни издаде, че диското се завръща, но ни спечели завинаги (или поне за летния сезон), когато ни сподели, че клуб Carrusel ще е с отворени врати всеки петък и събота, ЦЯЛО ЛЯТО!

В следващите редове, на живо от кухнята на най-готиния клуб в София - Carrusel, ви поръсваме с летен vibe в компанията на ZIMONE, човекът, който влиза пръв в клуба и излиза последен (с нас под ръка, разбира се!).



 V.S.: В Carrusel сме, музиката още не е започнала... Пусни ни първото парче! 
Zimone: В последно време диско музиката напълно доминира в ежедневието ми със своя топъл и неспирен ритъм, пропит с много емоции и неповторим характер. Не мога даже да се спра на конкретно парче, защото свири в главата ми от сутрин до сутрин без прекъсване.

V.S.: Знаем, че е трудно, но все пак… Кое е най-зрелищното събитие от програмата на Carrusel?
Z.: През последните няколко месеца в Carrusel ни гостуваха много имена, които разтърсват Европа и света с музиката си. Най-зрелищните събития за мен бяха тези, при които гостите ни се чувстваха у дома и ни поведоха през музикално пътешествие от много висок калибър. Трудно ми е да преценя кой е абсолютният ми фаворит, особено когато слушахме страхотни диджеи буквално ежеседмично. Но не мога да пропусна да отбележа две наистина специални случки - Gorgon City, които почти срутиха сградата, и после споделиха колко ценно и различно преживяване е било клубното им участие при нас насред постоянните им фестивални турнета. Второто е партито ни с чикагската легенда Gene Farris, който ни поведе през целия спектър на дългогодишната си кариера и не можа да слезе от пулта до края на вечерта. Спомням си, че точно тогава внезапно ни дойде на гости певецът Low Deep T, който беше в подготовка за концерта си в България, много му хареса мястото и не можа да устои да грабне микрофона и да ни изпее няколко от своите парчета.

V.S.: "Last night the DJ Saved my life" е класика в нощния живот. С кое парче спасяваш момичетата, купонясващи в Carrusel най-често?
Z.: Не знам дали ви е правило впечатление, но мацката от Indeep не описва по никакъв начин парчето, което ѝ е въздействало. Това е място за лично преживяване и интерпретация. Не искам да спасявам момичетата със заучени похвати, това би било обида за тяхната женственост. Когато сме заедно на дансинга, всеки носи своите емоции и ако всички се вкарат “в калъп”, спасението ще е посредствено. Истинското спасяване с музика е в момента, в който едно парче говори на теб и само на теб. Най-често, според мен, това е парчето, което не предизвиква масовата реакция. Представи си го като подарък - въздействат ти силно тези, които са индивидуално свързани с твоята личност, а пък онези – универсалните, аз лично, а предполагам и ти, ги трупаме по прашасали и претъпкани шкафове.



V.S.: Въпреки че дестинацията винаги е една - Carrusel, кои са любимите ти градски маршрути?
Z.: Щъкам из „Оборище“ - за мен най-колоритният квартал на София. Може би съм предубеден, защото тук ми е и родният дом, но това е неизлечимо красиво място. Нощем, в лятна и полупразна София, за мен епицентърът за смислени случки винаги се върти около „Раковска“.

V.S.: Труден ли е диджейският живот?
Z.: Доста. Встрани от очевидните клишета с безкрайната подготовка, неспирното ровене за музика и хроничното недоспиване и изтощение, бих добавил, че диджеингът е много самотна професия. Диджеят често е първият и последният, който влиза и излиза от клуба. За взаимното ви преживяване той (или тя) се готви много преди момента, в който се срещате. Независимо от мащаба на партито и количеството споделени емоции, ти и твоята компания рано или късно си тръгвате, а той продължава да търси същото с оставащите хора. И така, докато си тръгнат всички, лампите светнат, новият ден тече с пълна сила и други хора го чакат със своите търсения, често на стотици километри разстояние. При това диджеят е първият фактор, който оценяваш/осъждаш в един клуб, не се познавате, а когато споделя музиката си, той непременно ти разкрива душата си. Днес всички са се научили да оценяват със син палец или dislike истории за броени секунди. Когато музиката ти се слуша от стотици хора, то ти споделяш фрагменти от собствения си свят, които във всеки един момент са бомбардирани от безброй оценки и очаквания на всякакви хора. Това понякога е огромна тежест и съм срещал много личности, съкрушени от нея.

V.S.: Какво му е хубавото на лятното обръщане на дните в нощи и нощите в дни, защото Carussel ще работи цяло лято?
Z.: Ами, то по-хубаво от това няма! Има едно много пристрастяващо сливане на емоциите от деня и нощта в незабравимо цяло с напълно нов смисъл. Затова и очаквам идващото лято с нетърпение - в Carrusel много обичаме да сливаме дните и нощите без прекъсване и за първа година от трите сезона, в които съм част от този клуб, ще го правим БЕЗ лятна отпуска.

V.S.: В твоето занятие се иска много енергия, откъде идва твоята?
Z.: От това, за което стана дума и по-рано - няма по-голям двигател от споделения момент с други хора. Когато това го няма, нищо не може да възстанови истински силите на душата и тялото.

V.S.: Carrusel е най-готината градска 'въртележка', кажи ни на конче/слонче или на друго се покатерваме, за да се получи най-доброто и запомнящо се парти?
Z.: Carrusel е място с особен колорит именно заради пъстротата от хора, които го изпълват със собствените си индивидуалности. Катерим се постоянно един върху друг, въртим се, отдъхваме и после се качваме отново. Аз лично се гордея с цирковите аналогии, които това място предизвиква у хората, това е нещото, за което мечтаем.
 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: Денят на Земята е 22 април

All About Life преди 9 часа

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 3 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 1 седмица

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.