Следва

"КРАЛИЦАТА НА ИСПАНИЯ" тръгва от този петък в кината

Носителят на фотографския „Оскар” Любомир Сергеев с презентация в "Червената къща"

Любомир Сергеев е единственият българин, носител на фотографския „Оскар” – наградата „Виктория”– и е сред най-изявените български майстори зад обектива...

Events преди 6 години

Любомир Сергеев е единственият българин, носител на фотографския „Оскар” – наградата „Виктория”– и е сред най-изявените български майстори зад обектива. На 23 юни от 19:30 часа Сергеев ще изнесе презентация, посветена на иновациите във фотографията. Името на събитието е „Новите технологии и фотографията”, а мястото на провеждане – Център за култура и дебат „Червената къща „Андрей Николов”. Как влияят иновациите върху изображението и как дигиталният свят моделира изцяло нова естетика на образа? Нека станем част от едно пътешествие в полето на фотографския прогрес с един от най-добрите лектори по темата!

Презентацията се осъществява в партньорство с клуб „ФотоСвят” и е част от втория модул от тематични събития на платформата за документално изкуство В/ХОД през – В/ ХОД → напред – който продължава от 18 до 26 юни. Бъдеще, прогрес, иновативност, дигитални изкуства, нови медии – фокусът на събитията обещава любопитни, атрактивни и интерактивни срещи с изявени български визуални артисти. В/ХОД → напред е седмица на новите форми, новите истории, новата изразност и любопитството на човека, който е в ход напред.

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.