Следва

Четиво в четвъртък: "Твоят втори живот започва, когато разбереш, че имаш само един" от Рафаел Джордано

"КРАЛИЦАТА НА ИСПАНИЯ" тръгва от този петък в кината

Носителят на "Оскар" за най-добър чуждестранен филм ("Бел Епок") от 1994 г. Фернандо Труеба, сценарист и режисьор на филма „Кралицата на Испания“ е...

Movies & TV преди 6 години

Носителят на "Оскар" за най-добър чуждестранен филм ("Бел Епок") от 1994 г. Фернандо Труеба, сценарист и режисьор на филма „Кралицата на Испания“ е събрал цяла звездна плеяда от актьори, за да изрази почитта си към испанското кино от 50-те години на миналия век.

В „Кралицата на Испания“ Пенелопе Крус е известната филмова звезда - Макарена Гранада. Тя бяга от блясъка и славата на Холивуд през 1950 г. и се завръща към корените си в Испания. Там Гранада трябва да заснеме американския блокбъстър, озаглавен "Кралицата на Испания", където тя ще изиграе ролята на кралица Изабела I. В Мадрид не само ще се срещне отново със старите си приятели и колеги от трупата, но също ще трябва да се бори с друг диктаторски режим: този на Франциско Франко.



„Кралицата на Испания“ е изкусно представяне на спиращи дъха костюми, богати визуализации и лудост. Забавно и непредсказуемо съчетаване на студийната система на Холивуд от 50-те години с тази на фашистката епоха в Испания.

More Movies & TV