Следва

Вечер на дипломантите - Борислава Горанова, Деница Димитрова

Double Trouble - No Bite

Гризането на ноктите е много сериозен проблем, който се наблюдава най-често при малките деца. И все пак освен...

Shopping преди 14 години

Гризането на ноктите е много сериозен проблем, който се наблюдава най-често при малките деца. И все пак освен малките деца има и много възрастни, които страдат от този вреден навик, който много често ги поставя в неудобни ситуации. Освен че често гризане е ожесточено и болезнено, то е неприятно и за околните. Първо, никак не е хубаво хората да те гледат с изгризани нокти, а още по-малко е приятен моментът, в който те наблюдават как ги гризеш.

Има точно два варианта за справяне с проблема, като единият е изпитан и доказан, а другият спада към категорията „бабини отвари”, но за съжаление все още е използван.

Люта чушка

С люта чушка единственото, което можеш да направиш е да си приготвиш нещо вкусно за ядене, но не е и да се откажеш от гризането на ноктите. Все пак хората, които си гризат ноктите са като пушачите. Винаги ще намерят начин да продължат да го правят и една люта чушка, независимо колко люта е тя, не може да им попречи. Все пак когато се наложи, всеки може да бъде учудващо изобретателен.

Лак против гризане на нокти

Това е и по-модерният и по-изпитан метод, който наистина може да помогне в подобни случай. Все пак лакът е емулсия, която изсъхва върху нокътя и е много по-трайна от всичко друго. Освен това лаковете против гризане са малко по-различни като субстанция и съдържание от обикновените лакове и доста по-трудно се премахват с лакочистител. Повечето лакове против гризане на нокти са с обогатена формула, а има такива, които дори стимулират образуването на чист емайл, изравняват плочката на нокътя и му придават здравина и свеж вид.



Ние препоръчваме Mavala Stop, изпитано средство за борбата с гризането на нокти. Субстанция, която е без цвят и мирис, но с много горчив дълготраен вкус, която се нанася лесно, подходяща е за деца над 2 години и за възрастни, които си гризат ноктите.

Този лак е идеалното средство за борба с вредния и много неприятен навик, като един месец след използването му човек престава да си гризе ноктите. Все пак ако си имал този проблем в продължение на години, ти е жал да започнеш отново, след като месец не си пипал ноктите си и сега са здрави и красиви.

Лютата чушка можеш да намериш във всеки магазин за зеленчуци, както и на пазара за около 20 стотинки.
Лакове против гризане на ноктите има във всяка аптека на цена от 2 до 10 лв, а Mavala Stop можеш да откриеш само в Beauty Zone в Mall of Sofia и City Centre Sofia на цена от 16 лв.

More from View Sofia

More Shopping