Следва

Предизвикаме те: 5 Instagram beauty трендове, които да опиташ!

Dior на гости на View Sofia: Припомняме le maquillage magique!

Строен, усмихнат, със сини очи. Типичен славянин. Кристоф идва от Полша...

Beauty News преди 6 години

Здрависваме се, но това, което ни прави скандално впечатление са металическите сенки, небрежно размазани по ръката му.

Строен, усмихнат, със сини очи. Типичен славянин. Кристоф идва от Полша, въпреки че рядко се задържа там, и е един от главните гримьори в Christian Dior.

Гостува в София по ТОЗИ ангажимент, прекрачва прага на Редакцията, защото нямаше как да му го простим, и си говорим:

VS.: Добре дошъл при нас - момичетата, които-обичат-да-са-много-красиви, Крис! Разкажи ни за себе си!
K.:
Може би трябва да ви дам CV-то си ще бъде по-лесно (смее се). Да започнем от началото - аз съм гримьор вече 12 години. В Christian Dior съм половината от това време, а в момента работя в 14 държави, ще поема и още две - Израел и Албания. Пътувам наистина много.

V.S.: Любимото ти място от всички?
K.:
Всичките! В началото бях малко стресиран, защото, когато работиш на места като Полша, или пътуваш до Париж и Великобритания, знаеш какво иска клиентът и какви са очакванията му, но в различни държави като България, Хърватия, Босна, Исландия никога не знаеш какво е виждането на клиента. Тук предпочитате по-тъмната основа, но с лека текстура. Примерно в Израел използват много тежки продукти и имат коренно различни очаквания, но моята работа е да им покажа модерни и нови начини.



V.S.: Припомни ни най-важните няколко стъпки на Грим 2017?
K.:
Когато клиентите се срещат и консултират с мен, те трябва да уважат моята гледна точка и да предприемат някои промени. Случвали са ми се хора, изцяло затворени за нови идеи - „не правя грима по този начин, не използвам такива цветове“, на което отговарям - не съм тук, за да копирам начина ви на гримиране, а за да покажа нови техники, цветове, метод на прилагане. В отговор - пълно затваряне. Това ме стресира, защото хем трябва да отговариш на очакванията на клиента, хем е съществено да си една идея настойчив по свой начин, по начина на Диор.

V.S.: И все пак - най-златните master-правила?
K.:
В гримирането няма правила. По-скоро стъпки. Всичко е възможно, най-важна, преди всичко останало, е грижата за кожата. Това е бяло платно, началото на всичко. Без правилната грижа, кожата не е подготвена и фон дьо тенът изглежда различно, след няколко часа кожата - също. Примерно, когато използваш много тежък и обогатен крем, особено около очите, всичко започва да се разтича, сенките, спиралата. Мислиш си, че ще постигнеш по-добър ефект с наслагването на повече крем и ще изглеждаш добре? НЕ!!!



V.S.: Страшно модерни са серумите в момента - приемаме, че серумът е добър, е ли той достатъчен за добра грижа преди грима, дори без употребата на крем?
K.:
НЕ! Серумът е само серум. Той е продукт, който действа сам по себе си като крема. Чист концентрат на активните частици, но без да предпазва кожата. Активните частици работят във вътрешността на кожата и трябва защита, която да покрие хидролипидите. Може да направиш опит като използваш само крем за един месец, а следващия изцяло да промениш рутинната си грижа, като го смениш със серум или ги употребяваш заедно. Ще забележиш разликата моментално. Кремът хидратира и подхранва, същевременно създава пласт, който предпазва, докато активните частици на серума действат под него. Серумът е като висок клас гориво, което поддържа двигателя.

V.S.: След като кожата е добре подготвена, какво следва?
K.:
След перфектното почистване и крема, можем да започнем с грима. Тук вече разгръщаме въображението си. Изключително лесно е прилагането на ежедневния грим, който правиш ежедневно и си уверен в метода си, ефектът и времето, които ще отделиш пред огледалото и ще се чувстваш страхотно. Но когато стане въпрос за нови методи, козметика и ритуали, клиентите са малко скептични, защото е нещо непознато, но си заслужава да се опита.

V.S.: Какво е онова нещо, което завършва грима оптимално, правейки го перфектен?
K.:
Индивидуално е за всеки и неговите предпочитания, както и от настоящия тренд. Акцентирането само върху едно нещо е ключът към добрия, умен грим. Когато нанесеш тъмен фон дьо тен, искрящо червило, контур, сложиш големи мигли и плътни вежди и още много, получаваш изцяло променено лице. Аз наблягам на подчертаването на красотата, а не на цялостната промяна. Разбира се, зависи от ситуацията, понякога правя грим за важни личности и не мога да подходя в своя стил или пък в модерния в този момент, защото имат определен имидж и изисквания.



V.S.: Има ли гримът силата да покрие всеки проблем, да замести нуждата от ботокс и хиалуронови филъри?
K.:
Според мен трябва да застанеш пред огледалото и да кажеш на себе си: „това съм аз, толкова красива!“ Трябва да пазиш кожата си, да се грижиш за нея и да подчертаваш красотата си през цялото време. Набляга се на бледите тонове, защото тъмните засмукват, отнемат светлината. Във всяка кампания, освен в летните, моделите са без тен - всички са с бледа кожа. Когато си в Кан, Бионсе, Риана, всички са с подчертана кожа, прилага се лека текстура. Както и Ким Кардашян, тя, разбира се, слага повече, но отново тонът е по-светъл от нейния тен. Използват се много изсветляващи продукти, защото тъмните тонове състаряват.

V.S.: Какъв е ТРЕНДЪТ на момента?
K.:
Летен. През лятото по-малкото е повече. Трудно е да съчетаеш тежкия, опушен грим и страстните ярки червила, защото е прекалено топло и всичко тече. Трябва лекота, в случая миглите са универсално оръжие. Цветовете варират - може да бъде много цветна очна линия, но в убит нюанс, като жълто, лазурно синьо, нещо бледо, светло и ярко, но не прекалено. Трябва да е прелято върху клепача и да бъде подчертано със спирала, която да придаде обем, страхотен ефект само с едно движение. Понякога клиентите смятат, че трябва да наслагват слоеве, но така видът става тежък.

V.S.: Кои са 5-те продукта, които ВЕДНАГА трябва да си купим, Крис?
K.:
Най-важен е почистващият продукт и съветвам всеки винаги да има почистващо мляко или олио. Ние имаме ново почистващо олио от серията Hydra Life, което е невероятно. Вид азиатскo-китайска почистваща рутинна грижа. Олиото изчиства всичко, мръсотията и целия грим, всички замърсители биват стопени, поради мазната му текстура, дори водоустойчивият грим. След това, когато е в контакт с водата, преминава в мляко. Молекулите на олиото разделят мръсотията, а млякото почиства прецизно. Всичко се изчиства само с ръце под формата на масаж, важен е контактът с кожата. Отпада нуждата от памук, защото той има текстура, която прави кожата по-чувствителна и пилинг ефект. Това е първата част в подготовката на кожата 2 в 1, след която тя е съвършено чиста. Следващ е кремът. За летния сезон това е Hydra Life Sorbet creme, защото има лека абсорбираща текстура, деликатна, освежаваща и не утежнява кожата. С добра хидратация, продукт, който стимулира аква системата в кожата. Важното е да се запомни, че след почистването и масажа, кожата абсорбира крема по-добре.




V.S.: Какво мислиш за едни много модерни сега уредчета заа домашна мезотерапия? Всички ни съветват да си купим, в западните сайтове струват около 100 лева и с тях продуктът се нанася по-дълбоко, под епидермиса.  
K.:
Обсъждал съм тази джаджа с мой приятел, лекар. Продуктът е добър, но само за еднократна употреба. Защото малките игли, които влизат в кожата може да имат бактерии и трябва да си сигурен, че са съвършено чисти. Терапията е невероятна, но не съм сигурен, че е подходяща за домашна употреба. Показаха ми снимки на последствията след навлизането на бактерии в кожата и възпаленията, които са много опасни.



V.S.: Най-важните продукти в професионалния несесер на Крис?
K.:
Основата е специфична за всяка кожа, влюбен съм в Dreamskin Cushion, защото е крем, основа и огромна защита с фактор 50, събрани в едно. За хора с проблемна кожа е подходяща употребата на Forever Perfect Cushion. И двете са добър вариант за лятото, имат добро покритие, лека и грижовна формула. Хубав трик е, че Dreamskin Skin Cushion е по-добре да се поставя с пръст отколкото с четка, за да има по-добро покритие, а за Forever Perfect Cushion е за предпочитане използването на апликатор, защото е по-лепкав. Създава страхотно покритие и има по-голяма дълготрайност. Апликаторът е в комплект с фон дьо тен-а, създаден специално за тази текстура, която да не абсорбира много от продукта.


V.S.: Относно спиралата без употребата на изкуствени мигли?
K.:
Отново зависи от миглите на клиента. Важното е, че спиралата се избира спрямо миглите, а не според ефекта, който искаме да постигнем. Aко имаш тънки мигли и сложиш спира за обем като Diorshow Mascara, те ще изглеждат ужасно, прекалено много текстура и интензивност. За такъв тип е най-подходяща спиралата Diorsow Iconic. Хубавите мигли изискват употребата на правилна текстура.



V.S.: Червилото?
K.: Л
юбим ми е гланцът за обем Lip Maxiimizer. Базов, освежаващ продукт с грижа за кожата, защото комбинира глоса, базата преди червило, стимулира колагена в кожата и има три вида масла, които вкарват всички активни частици в кожата.


Най-важният урок, който научихме в Клуба: всичко трябва да бъде деликатно. Малкото е повече, може да бъде леко, бледо или перфектно прелято, но не ярко или тежко структурно плюс водни цветове и много подчертаване на красивите зони на лицето ни!  Благодарим, Крис, Dior!

More Beauty News