Конкурсът Sony World Photography Awards стартира своето издание за 2018 година

16-06-2017 Текст: Press/View Sofia Фотография: Press
Добави коментар

Един от най-големите фотографски конкурси в света – Sony World Photography Awards, издание 2018 – вече е отворен за участие. Кандидатстването е свободно и безплатно на worldphoto

11-тото издание на Наградите се отличава с 2 нови интересни категории в конкурса за професионалисти – „Креативност“ и „Открития“, както и много важна нова възможност за отличените фотографи – допълнителни парични награди, които да обезпечат бъдещите им творчески проекти.

Създаден от Световната фотографска организация, Sony World Photography Awards е най-големият фотографски конкурс в света и авторитетен глас в индустрията. Ознаменувайки най-добрата модерна фотография от изминалата година, всяко издание на Наградите предоставя изключителна публичност, популярност и възможности за изява на фотографи от целия свят.

По този повод, отличеният в 2017 Sony World Photography Awards победител Фредерик Буйкс, сподели: “Отличието Фотограф на годината ми даде такова поле за изява и популярност, които никога не съм си представял. То ми отвори много нови врати, но и нещо също много важно – стимулира ме да продължа да работя върху проектите си.”

Променящото се изкуство на фотографията дава повод за нови категории в конкурса за професионалисти

В съзвучие с промените в начина на правене на фотография, в изданието за 2018 г. при професионалистите са добавени две нови категории – „Креативност“ и „Открития“.

И двете са въведени, за да съберат творбите на онези, които правят най-съвременното изкуство в тази област. В тях Журито ще търси да отличи оригиналността, експериментаторския дух и въображението, за да открие кадри, които иначе не биха били видени в конкурса. Творческата интерпретация, интегритетът и техническите способности за ключови критерии за съдиите във всички категории на Наградите.

Sony World Photography Awards се състои от четири конкурса:
За професионалисти – 10 категории, в които се журират набор от творби на даден автор (5-10 снимки)
За любители – най-добра снимка в 10 категории
За младежи – млади фотографи на възраст между 12 и 19 години, изпратили снимка по предварително зададена тема
За студенти по фотография

Пълният списък на конкурсните категории и тяхното описание са налични тук>>

Нов награден фонд от Sony с цел финансиране на фотографски проекти

Като доказателство за целенасочените и непрекъснати усилия на Наградите за създаване на нови възможности за фотографите, които взимат участие в тях, от тази година се въвежда нова грантова програма за участниците в конкурсите за професионалисти и студенти.

Sony ще даде многобройни финансови награди от 7 000 щ.д. на избрани фотографи сред победителите в категориите за професионалисти за 2018 г., за да ги подкрепи да продължат да развиват своите фотографски проекти.

Наред с това, селектирани фотографи от конкурса за студенти ще получат по 3 500 щ.д., за да работят съвместно по нов фотографски проект, създаден съвместно от Sony и Световната фотографска организация.

Грантовата програма на Sony Grant официално стартира за Наградите през 2018 г. след успешен пилотен проект с трима от победителите сред професионалистите в 2016 Sony World Photography Awards: Амели Лабурдет, Мароешка Лувийн и Николай Линарес. Стартовите парични награди на Sony подкрепиха разнообразни проекти, включващи документирането на млади бикоборци в Испания (Линарес), пейзажи в Исландия и Намибия (Лувийн) и човешката намеса в Тунизийската пустиня (Лабурдет).

Награди: световна популярност, изложби и фотографско оборудване

Победителите във всички категории за професионалисти, любители, младежи и студенти ще получат оборудване за цифрова фотография от Sony.

Носителят на отличието Фотограф на годината ще получи парична награда на стойност 25 000 щ.д., а победителят сред всички фотографи-любители ще получи 5 000 щ.д.

Победителите във всички категории, както и много от избраните във финалната селекция на Конкурса ще бъдат включени в ежегодната изложба на Sony World Photography Awards в Лондон, която след това ще бъде показана и в много други държави. Кадрите им ще бъдат публикувани и в Годишника на Наградите, а те ще получат световна популярност чрез маркетингови и медийни кампании.

Коментари 0

Добави коментар

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си.
Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

    Регистрация / Забравена парола

Питай ме, Питай ме

Какво е Салициловата киселина и защо е толкова разкрасяваща

Какво е Салициловата киселина и защо е толкова разкрасяваща

14-08-2017

Въпрос:

Какво е Салициловата киселина и защо е толкова разкрасяваща?

Отговор:

Дори за пристрастен към грижата за кожата човек, изборът на козметика е бойно поле. Буквално стотици са  продуктите, от които да избираме, като всички обещават съвършената кожа... Прочети...

Item of the day

It's all about Philips fashion

Виж още
It's all about Philips fashion

Жълт бутон

Нели Петкова роди момченце

Нели Петкова роди момченце

Виж още