Следва

Mademan: Глезим татковци и батковци разни!

The Fashion Insider's Guide: Тбилиси

Гамарджобра (Здравей), Tbilisi!

All About Life преди 6 години

Цветен, дързък, топъл и страшно приятелски... Гамарджобра (Здравей), Tbilisi!

По поречието на река Кура, грузинската столица може да е страшно непозната, но крие такива съкровища, че не сте предполагали.

Умопомрачителни модни дизайнери, които вече окупираха Милано, Париж и Ню Йорк, безплатно вино и солена пушена риба... крачетата ни модерно обути в новите NEW BALANCE 996 от BUZZ вече дърпат натам с пълна сила.

В Тбилиси, преведено от старогрузински - топъл и уютен, се влюбихме преди няколко години, последно го посетихме през април тази година и плакнахме очи на божествената Седмица на модата, но това не ни стига - искаме ОЩЕ!

Магнетична, по особено начин традиционна и страхотно интересна, заради street life културата, която крие. Грузинската столица си заслужава пътуването. Ето и нашите ПЕТ стъпки за една жизнена и изпълнена с цвят и живот обиколка:

Хотелът
На пъпа на стария град, с най-удивителната гледка, сякаш сгушен точно между планините. Old Tiflis Boutique Hotel е като втори дом, защото се чувстваме сякаш връщаме времето назад. Сграда му е неповторима, а условията повече от чудесни.



Ресторантът
Разбира се, че Bread House, където сервират такава грузинска кухня, че може да се оближеш пръстите десет пъти, поне! Там правят и любимото ни, и много традиционно за Грузия, топло изпечено хаджапури.



Сладко изкушение и глътка кафе
Малко, кокетно и точно на река Кура - Book Corner Café, има една много магическа атмосфера, която може да оправи дори най-натоварения и изпълнен със стрес работен ден. Винаги се глезим с чаша ароматно, и много силно, кафе и парче ягодова торта, защото е най-божествената, която някога сме опитвали!

Мястото
В Тбилиси отиваш, за да пазаруваш и да се наслаждаваш на страхотната история, която носи този град. За модни находки винаги търсим най-добрите магазини на грузинските дизайнери, например Lalo или Chardin One, където винаги откриваме нещо супер ексклузивно и уникално. Винаги се отбиваме и до Dry Bridge, защото е всеизвестен с цветния битак, от който може да се сдобиеш с антики или пък винтидж фешън находки. Никога не пропускаме и историческия музей, където всъщност се провежда и Tbilisi Fashion Week, както и площада на Свободата, където черпим street style вдъхновение от ултра модерните градски грузинци.





Най-добре пазената тайна на Тбилиси
NEW BALANCE 996 от BUZZ, които са толкова нови, колкото и дестинацията Грузия. Страхотно удобни, особено за обиколка на Стария Тбилиси, и кокетно модерни - перфектната комбинация за да направим и ние впечатление по улиците на модната грузинска столица.



И понеже само 5 не стигат, ви даваме още...

10 причини да се връщате в Тбилиси отново и отново:

1. Клуб Bassiani, сърцето на нощния живот на грузинската столица, където се стичат меломани и DJ от цял свят.

2. Разбира се, заради колоритната Седмица на модата, която може да те вдъхнови за цяла година напред.

3. Заради безплатното домашно вино, което получаваш на паспортния контрол на летището.

4. И заради този жесток билборд, който гласи: "Добре дошъл в Тбилиси - градът, който те обича!"

5. Грузинската столица наистина има уникална архитектура, а къщата на Васил Габашвили, построена през 1897, е същинско съкровище, което си заслужава да се види поне веднъж в живота.

6. Кипящ от енергия, цвят и различни субкултури уличен живот, който винаги може да се учуди с нещо ново.

7. Освен страхотно вино, в Тбилиси имат и жестока бира.

8. Пушената им и осолена риба, продаваща се на всички пазарчета, е уникална, особено в комбо с прясно изпечен тъмен хляб.

9. Протести, протести, протести! Жителите на грузинската столица много добре зная какво искат и винаги, ама абсолютно винаги, го показват/казват гласно. Неминуемо е при посещението си в Тбилиси да станете свидетел на поне един протест - мирен, готин и страшно цветен!

10. И защото асансьорите им тръгват само с монети!

More All About Life

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 1 ден

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 5 дни

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.