Следва

Мнооого секси: Раф Симънс и първите му цайси за Calvin Klein

Създателят на Vetememes пусна нова бранд: Boolenciaga

Симпатягата-шегаджия, който сразява модния свят от известно време насам, конкретно от момента, в който му хрумна идеята да пародира непромокаемите шуби на Vetements с...

All fashion преди 6 години

Симпатягата-шегаджия, който сразява модния свят от известно време насам, конкретно от момента, в който му хрумна идеята да пародира непромокаемите шуби на Vetements с бранда си Vetememes - Девил Тран, пусна нова марка-пародия - Boolenciaga. Марката ще копира открито дрехите на Balenciaga, сменяйки логото.

"Пуснах Boolenciaga, защото Vetements правят все по-малко забавни дрехи. Ще продължа да се занимавам с бранда Vetememes, докато това е актуално. Обожавам всичко, което прави Демна Гвасалия", — коментира Тран. 23-годишният дизайнер добавя, че има известни притеснения относно вероятен проблем с авторските права: "Надявам се, че Balenciaga ще оценят малкия ми проект. Просто искам да се позабавлявам".

Дрехите на Boolenciaga вече се продават на сайта на проекта. Цените варират от 65 долара за суичър с лого до 89 евро за дъждобран.

Припомняме, че пролетта Девил Тран пусна марката-пародия Vetememes, копираща дъждобраните на Гвасалия Polizei, с което моментално се превърна във фешън и социален хит.

Самият Демна Гвасалия реагира на "намигването" благодушно: "Vetements няма да подава съдебен иск. "Надявам се, че дизайнерът толкова се е веселил, правейки това, колкото и самите ние, докато правим собствените си колекции".

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 2 дни

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.