Следва

Киара Ферани и TOD's: Много хубаво е на хубаво!

Петъчен МОДА блиц: Красимира–Ан Петрова

По традиция, и този петък, продължаваме с доза чисто модно вдъхновение...

All fashion преди 6 години

По традиция, и този петък, продължаваме с доза чисто модно вдъхновение.

Днес в Редакцията дойде русо, много усмихнато и чаровно девойче, което преди няколко дни представи дизайн-визията си на дипломното ревю на магистрите от специалност "Мода и бизнес стратегии" на НБУ.


Колекцията “Tell a story” на Красмира-Ан Петрова представя високото 80-тарско рамо и идеята за силните жени и мъжкото сако в дамския гардероб, които са вдъхновени от иконични личности като Грейс Джоунс и Катрин Деньов. Използвана е старинна китайска техника за бродиране “Suzhau”, бродирани са дръвчета бонзай върху 100% чиста коприна и студена вълна. Коприната е ръчно багрена в преливка от сиво/черно към циклама. Като платове са използвани още висок клас кадифе, еко кожа и копринен сатен. Цветовата гама е в черно и циклама. Силно заложен е голият гръб.

Tell A Story е посветена на силната и независима жена, която устоява своите принципи с магнетична визия и стил, а чаровната Краси ни издава тайните, които седя зад успеха и вдъхновението й. Компания, разбира се, отново ни прави убийствено комфортният градски "мъник" Opel Adam, който ни приютява за едно фешън пътуване, което няма граници:


Петъчен МОДА блиц: Деница и нейната WAAF колекция >>> ТУК!!!



Модата е универсалният език на...
възприятията. Чрез модата можем да прочетем глобално влияние, личностна емоция, персонално състояние.

Вдъхновението идва от... Всичко! Вдъхновение може да е както стила на определена модна икона, историческо течение или картина, така и дамата пресичаща улицата. Разцъфналата роза или прегръщащите се тийнейджъри на пейката – за мен вдъхновение може да е всичко, което носи заряд и поражда емоция.

Демокрация или класика в модата и стила?
Класика в стила и демокрация в модата. Модата е изкуство и позволява пълно разгръщане на идеите. Но стила си е стил и има класика, която си е задължителна.

Най-якото стил вдъхновение?
Най-силните емоции – любов и болка! От тях винаги заряда поражда велики творби.

По-малкото повече ли е?
Определено. Но все пак, да се избухне в някой модел и момент, може да доведе до гениалност на колекцията.

По дрехите посрещат..., по какво ТЕ изпращат?
... по ума изпращат (така казват хората). Винаги външният вид ще ни представи като за начало, но и винаги самите ние и това, което сме ще ни изпрати. Доста трудно се отпускам и изобщо говоря пред непознати, което често ми прави лоша шега (опитвам се да го променя). Поради което мисля, че ме “изпращат” с доста въпроси в главата изобщо коя съм и за какво се боря.

Модата като начин на бягство или лишаване от свобода?
Понякога бягаме, понякога крием нещо, понякога се лишаваме от свобода поради правила. Но бих казала модата като изразяване.

Не можеш без дрехите/обувките на... ?
Дрехите на Haider Ackermann, Balmain, Christian Siriano и Gareth Pugh и, разбира се, легендарните обувки на Christian Louboutin.

Твоята модна линия се отличава с?
Символика и градация! Винаги всеки елемент присъства със символична стойност. На лице е градация в платовете, стилистиката и елементите. Зад дрехите ми стои не изказано послание, което не всеки може да разбере, но когато “прочетете” казаното се докосвате до мен самата, до нещо от душата ми.

Модерно в главата ми е?
В този момент конкретно мисля за по-следващия сезон и не знам защо, в главата ми се върти сребро и кралско синьо. Дали ще е модерно? Уж следя тенденциите, ама ще видим. Ние сме леко обременени в това, че трябва да мислим за напред и реално модерното сега е вече старо за нас.

Защо хората отказват да приемат част от тенденциите?
Всички сме различни, всеки има своя вкус и предпочитания. Честно и аз да си призная, има неща които не приемам и не усещам и не разбирам в част от тенденциите.

Нещото, което ненавиждам в модата е?
Няма такова нещо! Кардинално няма какво да ме накара да изпитвам чак “ненавист”, това ми е непознато като чувство. Винаги гледам от положителен ъгъл и търся позитивното и красивото.

Ако не беше мода, щеше да е?
Медицина – досегашната ми специалност и професия.

Мечтата... щастието! За мен да намериш, това което те прави истински щастлив е мечтата! Да се занимаваш с това, което храни душата и идва от сърцето е безценно! В моя случай това е модата, създаването й и изкуството! Определено мечтая да успея, да се развия достатъчно стабилно в този сектор! Да мога да се отдам изцяло и разбира се да намеря човек, който ще ме подкрепя напълно и ще разбира моята страст и лудост.

Любовта... без нея не можем! Най-силната движеща сила, както в живота, така и в модата и изкуството. Любовта зарежда, движи и създава! Любовта е във всичко и всички ни. Това е моята движеща сила.

Ти... Аз съм емоционална, леко социален инвалид и страшен работохолик (както казват всички, които ме познават). И както обикновено в главата ми се върти цяла дисертация с информация, какво мога да кажа, а реално няма да успея да се изкажа грам. Така че, аз съм Краси – мечтател, с напълно емоционален характер, вярваща напълно в любовта и добротата! Силно вярваща, че с много работа и желание – АБСОЛЮТНО ВСИЧКО Е ВЪЗМОЖНО! Каквото и да се случи, който и да се опитва да ме прецака – абсолютно винаги се изправям и продължавам напред. Това е закон за мен – никога не се предавам.




 


Миниатюрното ни вдъхновение под черта е Opel Adam!

Усещане за комфорт и уют, съчетано с удобство и свобода те обземат в момента, в който седнеш зад волана на новия разкош на Ople. Adam е с перфектно премерен дизайн, елегантен салон, прелестна панорама от широките прозорци и максимален брой екстри. Многоия за ценители в едно малко на външен вид бижу!

Автомобилът незабележимо потегля, благодарение на полуавтоматичната скоростна кутия. Стабилна на пътя, той не отстъпва на повечето съвременни коли. Перфектна аудиосистема, сравнително мощен двигател и уникален дизайн го поставят сред първите места на желания градски автомобил.

В който се возим, живеем, говорим, творим, бягаме, връщаме си, мислим, мечтаем и обичаме. 
Благодарим ти, Краси, че сподели с нас този свой следобед! 

More All fashion