Следва

Акира Куросаки и 16-та международна изложба графика на галерия Леседра

Седмицата в СТЪПКИ: Къде, какво и защо от 19 до 25 юни

Къде и какво от понеделник до неделя тази седмица...

Events преди 6 години

Изложбата:

Ако не можете да отидете на море, оставете морето да дойде само при вас. Дори и само на платно. Усетете лятото с лодка по сините вълни и опитайте от червените домати на зелена маса, които художникът Георги Лечев ще сподели с вас между 20 юни и 20 юли в галерия „Контраст”. Изложбата му този път носи името „С дъх на море”. Верен на себе си художникът отново ни кани на пътешествие с една изразена тема, като този път пейзажите и натюрмортите му носят соления вкус на морските вълни и предлагат на посетителите форми и простори, с които да усетят лятото такова, каквото художникът го е изживял за последните 10 години.

Официалното откриване на изложбата е на 20 юни от 18:30 ч в галерия „Контраст” на ул.”Цар Самуил” 49 и ще може да я посетите до 20 юли.



Киното:

18 филма - пълнометражни и късометражни, класики и дебюти и три локации - филмотечно кино „Одеон”, Френския институт – София и Гьоте институт. Четвъртото издание на фестивала „Срещи на младото европейско кино” акцентира върху представянето на филми на млади режисьори, получили висока оценка на световни фестивали и допълнителни инициативи за ученици и млади професионалисти.

Цената на билета е 4 лв, като може да си вземете и фестивален пропуска за 10 лв за ученици и пенсионери и 15 лв, ако не попадате в някоя от тези категории. Фестивалът ще се проведе от 19 до 25 юни, остава само да си изберете филм от програмата и пуканки.



Театър под звездите:

На 21 юни е добре да станете по-рано. Не само за да посрещнете лятото, но и да си осигурите място под звездите, пред театъра и то на много примамлива цена. На 21 юни точно в 07:34 ч касите на Народния театър „Иван Вазов” ще отворят, за да поднесат на почитателите на театралното изкуства невероятен подарък за настъпването на лятото. Желаещите ще могат да закупят билети за откритите представления на „Театър пред театъра” за 15 вместо за 25 лв. Цената за ученици, пенсионери и хора в неравностойно положение е 12 лв. Ако все пак искате да поспите до късно, може да си го позволите, защото промоцията ще продължи до края на работното време на касите на театъра. Рискът да загубите мястото си обаче си е ваш, защото всяко едно представление ще събира по около 100 души публика.

Началният час на всички представления е 21:30 ч. Може да избирате между „Мнимият болен” по Молиер на 3 и 4 юли, „Лунатици” по Кен Лудвиг на 5 юли и „Почивен ден” на Камен Донев на 6 и 7 юли. Нощното небе на София ви очаква на откритата сцена на театъра.



Младите таланти:

На 22 юни от 14:00 ч в двора на Националната художествена академия ще се проведе тържествената церемония за връчване на сертификати за успешно завършен курс на обучение на бакалаври и магистри-випуск 2017. За да докажат, че са заслужили дипломите си, бакалаври от всички специалности на НХА ще представят дипломни работи и проекти от 22 юни до 10 юли на първи и втори етаж, в галерията на СБХ. Изложбата, която се провежда ежегодно, представя нивото и резултатите от обучението в Академията.

Поезия и сцена:

"Можем ли днес да разберем една биография започнала с карети, екипажи и шумоленето на роклите в града на Достоевски, и завършила в Ленинград. Ние ви каним не на история от миналото-то не ни принадлежи, каним ви да станете част от една история за нас самите. Поезията е образ на света какъвто е бил-е-и ще бъде." На 22 юни в ДНК (НДК) от 19, 30 ч може да гледате представлението „Високо там горе“ по текстове на руската поетеса Анна Ахматова по повод 50 години от смъртта й.

Цената на билетите е 8 и 10 лв.



Фестивалът:

Афро-перуанска музика, симпатягите от The Top Stoppers, нови идеи за порцелан и керамика за лятото, тайните на френския макарон и как да си програмираш домашен любимец... Трябва ти само открито пространство и време за приключения. Мястото е площад "Свети Александър Невски"в София. Запазете си уикенда на 24 и 25 юни и се включете в тазгодишното издание на фестивала за градска култура „София Диша“. Фестивалът е мултижанрово изживяване от градски тип и е част от Културния календар на София.

Новостите в програмата можете да следите на сайта, като до момента е ясно участието на Ritmos Negros. Групата е създадена през 2016 и смесва африкански, Андски и европейски фолклорни елементи. На фестивала муизкантите ще представят парчета от предстоящия си албум. Родните таланти от The Top Stoppers ще допълнят музикалното оформление на събитието, като ще се изявят на main stage-а на 25-ти юни. Организаторите са се погрижили и за по-малките. SoftUni Kids е най-младата инициатива на Софтуерен Университет. С нея всяко дете ще може да се докосне до процеса на създаване чрез програмиране. На 24-ти юни SoftUni Kids организират работилницата “Моят програмиран домашен любимец”. Ако огладнеете от толкова много емоции и култура, ще има френски макарони...



Партито:

Какво по-добро време за зелено парти от лятото и какво по-добро парти от това с кауза?

Spensierato заедно с Университетска Ботаническа градина организират просеко парти. Събитието ще се проведе на 24 юни от 13 ч. в двора на Ботаническата градина в София на ул. Московска 49.

Освен просеко и зелена красота ще има и музика, за която ще отговаря SAYULKE от Мелформатор. Входът е 4 лв, за студенти-2 лв, като всеки закупен билет ще подпомогне развитието на Ботаническата градина.



 

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 5 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 6 дни

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?