Следва

От архива: Мъж за всеки случай

От архива - Бялата колекция на Valentino

За Valentino и любовта му към червения цвят всеки може да ти разкаже, но колекцията му Spring 2007 Haute...

All fashion преди 14 години

За Valentino и любовта му към червения цвят всеки може да ти разкаже, но колекцията му Spring 2007 Haute Couture две години по-късно вече е исторически факт, който модистите наричат „бялата колекция на Valentino”. Да си припомним:

С haute couture шоуто си през 2007-ма дизайнерът повтаря своята колекция в бяло от 1968 година, същата година, в която създава и роклята на Жаклин Кенеди за сватбата й с Аристотел Онасис.

И за да подчертае символиката на изящното бяло и на личността на жената, покорила двама от най-богатите и властимащи мъже тогава, висшият спектакъл е направен в много интимна атмосфера, подсилена от бели завеси от копринен тюл.


Колекцията Spring 1968

Всичко напомня на 68-ма. И почеркът на Valentino стои върху всяко от произведенията в колекцията - сатенените волани, асиметричните набори, копринените драперии...



Някои от роклите виждахме и по червения килим върху Ева Херцигова, Даян Крюгер и др.



Магията на лукса и изтънчените форми в колекцията през 2007 направо подлудяват модната критика, но не всичко е в бяло, както шуми тълпата преди ревюто. Появяват се и рокли в най-нежните тонове на розово, жълто и беж, както и нежно щамповани точки и цветя. 

Последната колекция haute couture на модна къща Valentino Spring 2009 е създадена от креативното дуо Pier Paolo Piccioli и Maria Grazia Chiuri.

More All fashion