Следва

A to JazZ: Много повече от джаз

Да отпразнуваме ДЕНЯ на испанския език!

На 24 юни от 11.00 до 16.00ч. Институт Сервантес...

Events преди 6 години

На 24 юни от 11.00 до 16.00ч. Институт Сервантес отново ще празнува на открито Деня на испанския език пред сградата на центъра в столицата с много музика, вкусни ястия от Испания и Латинска Америка, циркови номера, занимания за децата и за желаещите да учат езика, говорен от почти 567 милиона по света. Отново стената на думите ще събере най-любимите и звучни думи на испански език.



Програмата:
● 11.00-16.00: щандове с испаноезична литература, кулинарни изненади (паеля, тортиля, тапас, сирена, кесос, буритос, гуакамолес, фахитас); стена на думите, детски ателиета.

● 12.00: Официално откриване.

● 12.15: Музика: Долорес Естрада и танцьори, Дел Падре.

● 11.30ч. - 14.30ч. – Циркови номера на открито: Хосе & Дани (Барселона), Umami Dancetheatre (Mадрид) y Гийермо Леон (Барселона).

● 12.00ч., 13.00ч. и 14.00ч. – Безплатни примерни курсове за деца и възрастни.

Денят на испанския език се празнува от 2009г. насам. Организира се последната събота на месец юни. Всеки център на Институт Сервантес по света прави своя собствена програма, свързана с езика и богатството на испаноезичните култури.

Институт Сервантес е обществена институция, създадена от испанското правителство през 1991г. с цел а да популяризира испанския език . Има 87 центъра в 44 страни по света с две централи - в Мадрид и Алкала де Енарес, Испания.

Институт Сервантес отваря врати в България през 2006г. В културния и езиков център в София преподават специалисти от Испания, България и Латинска Америка. Институтът има богата културна програма с близо 100 културни инициативи годишно.

 

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.