Следва

Чужденци НИ препоръчват: Как изглежда София през юни 2017 през тур-идеите на един колега-англичанин

The Fashion Insider's Guide: Милано

La Vita é Bella!...

All About Life преди 6 години

La Vita é Bella!

В Италия и по чорапи отиваме, защото е толкова божествено магнетична, че все едно си в омагьосана приказка за модни принцеси и сладоледени изкушения.

Малки улички, паста от която да си оближеш пръстите и пица to die for. Да не забравяме и сексапилните италиански мачовци, които чаровно подвикват след теб "che bella". Axxx, неизбежно е крачетата ни модерно обути в новите Nike Air Max 90 от BUZZ да не започнат да ни дърпат натам, нали?

Били сме в Милано милиарди пъти, последно миналата седмица по време на Седмицата на мъжката мода там, но сякаш никога не ни е достатъчно, защото фешън столицата е повече от травъл магнит. Ето и нашите ПЕТ italiano стъпки за един уикенд по милански:


Хотелът
Pop Art уединение в жестока ретро сграда. С Никола вече добре се познаваме и винаги ни посреща с отворени обятия и любимият ни италиански шоколад. Не можем точно да преброим, но сме се настанявали в този шикозен апартамент, със запазен дървен таван, вече много, много пъти. Издаваме ви тайната си - намирате го ТУК!



Ресторантът
Разбира се, че в Милано на всяка крачка има умопомрачително вкусна храна, но любимите ни места за хранене в модната столица са точно ДВЕ: Al Fresco и La Brisa. В Al Fresco сервират божествена храна в прекрасна градина точно в средата на града и се усеща така сякаш си седнал да вечеряш у дома!





La Brisa пък е типично традиционен милански ресторант с успокояващ двор уютно настанен в зона Magenta.



Сладко изкушение и глътка кафе
Малко, кокетно, много ретро, стартирало още преди повече от 40 години, и буквално зарито от цветя. Fioraio Bianchi Caffe е любимото място на много миланци, които не пропускат да отпият първата си глътка кафе за деня точно тук. А капучиното е толкова ароматно и съблазнително, че няма как да не бъде комбинирано с някой топящ се в устата кроасан.



Мястото
Да отпиваш от любимия си коктейл до басейн на покрив на Милано и да си заобиколена от страхотни италиански мъже, може би е нещо като сбъднат сън, защото може да се случи само в бар Ceresio 7 - едно от най-горещите места във фешън столицата!

Duomo di Milano никога не ни омръзва, просто защото е толкова магнетично величествена, че винаги има какво още и още да се види, а и точно срещу нея продават един от най-вкусните сладоледи в Милано!

 

Не пропускаме и да обиколим бутиците из Galleria Vittorio Emanuele II, която всъщност е един от най-старите молове в света!

Най-добре пазената тайна на Милано
Са обувките, разбира се! Защото в модната столица винаги трябва да си в крака с тенденциите. С новите Nike Air Max 90 от BUZZ ние влизаме направо в окото на бурията и сме абсолютно убедени, че този ментов цвят ще привлича толкова погледи, че няма да ни се иска никога да ги свалим!

И понеже само 5 не стигат, ви даваме още...

10 причини да се връщате в Милано отново и отново:

1. Април и Май са най-удачните месеци за посещение на Милано, но си заслужава поне веднъж в живота си да го видите врящ и кипящ по време на Седмиците на модата!

2. Този безбожно вкусен сладолед

3. И тази паста, която е немислимо неустоима.

4. Пицата също няма да я забравим, защото е грях да отидеш в Милано и да не се отдадеш на поне няколко парчета.

5. Mamma mia! Италианските мъже са си италиански мъже, който каквото иска да разправя. Спретнати, модерни, незаконно чаровни!

6. Защото Милано е градът, който ще плени сърцето ви наистина завинаги!

7. Заради гледката от върна на Duomo-то!

8. Посещението на Villa Necchi Campiglio, перфектно запазена още от 30-те години насам, е наистина запомнящо се преживяване.

9. Заради обиколките из необятните арт галерии на Милано

10. И най-вече заради това, че в модната столица дори и да се загубиш винаги намираш някое невероятно красиво местенце.

More All About Life

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 часа

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 6 часа

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.