Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 26.06 - 02.07

Чужденци НИ препоръчват: Как изглежда София през юни 2017 през тур-идеите на един колега-англичанин

Колегите ни от www.redonline.co.uk представят гид за една от най- евтините и интересни дестинации за ваканция в Европа - нашата София...

All About Life преди 6 години

Колегите ни от www.redonline.co.uk представят гид за една от най-евтините и интересни дестинации за ваканция в Европа - нашата София, само на 3 часов полет от Лондон. Ето какви „вътрешни” съвети ни дават:

София предлага множество развлечения от всякакъв тип, както с богата история, също така културни и природни забележителности, допълнени с неспиращи купони.

Къде да отседнем? Първото им предложение за пренощуване е Sense Hotel Sofia. Въпреки безкрайния списък от хотели, избират него заради перфектната локация, на не повече от километър разстояние от всички популярни развлечения, перфектна атмосфера, която предлага гледка към красивата София от всяка една от стаите, и разбира се - любимият ни Sense Rooftop Bar.

Следващ в списъка е бутиковият хотел Les Fleurs. Намира се на главната търговска улица, на която има богато разнообразие не само от магазини, но и ресторанти, кафета и барове - неспирни забавления.



Какво да видим? София е богата на забележителности, започвайки с древноримските руини, през втората по големина катедрала на Балканите - Александър Невски, до Националния дворец на културата и Народния театър.



При толкова много места за разглеждане, най-добрият вариант е да се възползваме от безплатните туристически обиколки, започващи от Съдебната палата всеки ден, с които могат да се видят 35 от най-важните културни паметници. Музеите също са много, но само един от тях може да се похвали със статуя на Владимир Ленин - Музеят на социалистическото изкуство, в който са изложени картини и скулптори от периода 1944-1989г. За посетителите с деца или просто с интерес към военната история, предлагаме Националния военноисторически музей. В никакъв случай не трябва да пропускаме Националната художествена галерия, красивата Руска църква и храмът Св. Георги.



Какво и къде да хапнем?
Като българи всички изключително ценим традиционната си кухня, а чужденците я харесват също толкова, колкото и ние. За закуска, се отправяме към Мекица и Кафе, където няма как да устоим на пържените тестени изкушения, придружени от чаша ароматно кафе. Изборът за обяд е повече от труден - дали да бъде бургер (Burger Criminals, Boom! Burgers) или пък нещо по-традиционно в популярната верига Happy? А защо да не cheat-нем с дюнер в Mimas? Decisions, decisions…

След като направим трудния избор, къде да обядваме, се отравяме към МоМа за традиционна българска вечеря с модерен привкус. Ресторантът е съчетание от автентична кухня и модерен интериор, вдъхновен от едновремешните български къщи и направен, за да се подчертае красотата на българските жени с колекция от изображения на българки.

Ако сме готови за приключения извън централната част на града, избираме Воденицата, където можем да видим български представления на живо, докато хапваме традиционни български ястия. За нещо по-модерно и различно, посещаваме Chef’s. За вечеря с гледка, се отправяме към Tavan, а за нещо още по-различно, отиваме в Marionette.



Питие? Да, къде? Парк бар, Tabacco и Sense Rooftop Bar са перфектни за по-изискана вечер на по питие. София през лятото? Искаме да се почувстваме в Париж, но сме в София? The Cocktail Bar или 65 Светулки са решението.
За танци, бързаме към Бар Петък. За богата колекция от бира, Kanaal е нашата дестинация с малката му уютна градина. И накрая, но не на последно място - Хамбара. За съжаление, не можем да разгледаме уебсайта му - може би, защото там никой не използва електричество - само свещи.



Време за приключения!
Ако имаме свободен ден, задължително трябва да се отправим на разходка далеч от градската суета - в планината. Витоша е на разстояние от едно кратко пътуване, а ски лифтът работи целогодишно, за да не правим дългия и изморителен преход пеша. Разбира се, ако сме в града през зимата, задължително се възползваме от ски пистите.



Според нас информацията в този гид не е много up-to-date. Може би колегите ни не са посещавали София отдавна. Бихме ги поканили на гости, за да им покажем нашите любими места, а още повече – емоцията, която все по-заинтригуващият ни град дава, както на нас - българите, така и на всички туристи, решили да се възползват от комбинацията на уют, стил и пъстрота в нашата столица. А вие какво мислите за английския преглед на нашия град?

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 6 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 5 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 5 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.