Следва

Този ясен обект на желание: Премиум усещане от Sony Xperia™ XZ Premium

Първи кадри: Възкръсналият Джани Версаче и Пенелопе като Донатела

Известната американска документална поредица, American Crime Story...

преди 6 години

Известната американска документална поредица, American Crime Story, ни предоставя шанса да се пренесем в 1997 и да разберем всичко, което винаги сме искали да знаем за трагичната смърт на Джани Версаче - каква е причината за смъртта му и какво носи тя след себе си.

Докато чакаме (чак в началото на 2018), Entertainment Weekly ни дава достъп до снимачната площадка с впечатляваща фотосесия на отлично подбрания актьорски състав. Огнената Пенелопе Круз се преобразява в Донатела, Едгар Рамирез влиза в ролята на самия Джани, а музата му, както и негова половинка, Антонио Диамико, е Рики Мартин.



Стилистите на фотосесията са се постарали всичко в нея да крещи VERSACE, от басейна пълен с мъже с изваяни като на Аполон тела и миниатюрни слипове, брандирани с логото на къщата, до сатенените роби и главите на Медуза навсякъде из снимачната площадка. Всички фотографии улавят характерните за Versace през 90те години, силни цветове и подчертана сексуалност.



Както се вижда от снимките, Пенелопе не изпитва затруднения с пресъздаването на пронизващия поглед на Донатела. А ние вече нямаме търпение испанката да влезе в ролята на сестрата на Джани и да чуем как превръща изразено испанското си произношение в онова типично за дизайнерката италианско маниерничене. Дотогава можем само да въздишаме по дългата розова рокля с пристегнат корсет и цепка, чието начало едвам проследяваме; платинено русите коси, силният черен грим и телесно червило, така характерни за италианската дива.



Освен документалната поредица, в чест на годишнината от смъртта на дизайнера протече и ревюто за мъжка мода SS18 на италианската къща. В тази колекция моделите на Донатела са изцяло вдъхновени от Джани, а атмосферата в палата на фамилията в Милано, допълнително подсилва усещането за неговото присъствие.






Колкото и филма да бъдат направени за италианското семейство, винаги ще ги следим с интерес, а този документален прочит на събитията определено е едно от нещата, които нетърпеливо ще очакваме в началото на идната година.

More