Следва

Summer Detox like a pro: Как го правят супермоделите?

Перфектен педикюр вкъщи: Мисията възможна

Има ли друг, освен нас, който може да извърши всички разкрасителни процедури сам вкъщи? Почти не, и все пак, една определена създава проблеми...

Nails преди 6 години

Има ли друг, освен нас, който може да извърши всички разкрасителни процедури сам вкъщи? Почти не, и все пак, една определена ни създава проблеми? Как да носим 29-те си чифта сандалки, когато нямаме време за час и половина за професионален педикюр?

Перфектен педикюр вкъщи - да, защо не, при едничкото условие да вложим време и търпение.

Днес систематизираме точно 8 стъпки, по които стъпваме за/с перфектен педикюр, постигнат с тия две ръчички у дома:

1. Оформяне

Преди всичко трябва да оформим палците си. Важно е да внимаваме при страничното оформяне, за да не нараняваме кожата. С нокторезачка или ножичка никога не можем да уцелим точната форма, затова е препоръчително да използваме пила, става по-бавно, но резултатът е в пъти по-добър.

Съвет от специалистите: Никога не трябва да заобляме ноктите в ъгълчетата, защото така губим от дължината и изцяло разваляме формата. Приемливо за спортисти е ноктите да бъдат с една идея по-къси.

За да бъде резултатът възможно най- добър, използваме стъклена пила.

2. Почистване на мъртвата кожа

За целта ни е нужна пила за крака, а кожата е най- добре да е влажна - премахването на мъртвите клетки става най-лесно и безболезнено. При някои хора кожата (особено на петите) е изключително суха и твърда, на помощ идва металната пила.

Някои хора прибягват до използването на ножчета за изчистване на мъртвата кожа, но това не е ок - първо, защото може да бъде доста болезнено и второ, защото стимулира повторното втвърдяване на кожата.

3. Сухата кожа

Кожата на краката ни е 12 пъти по-дебела от навсякъде другаде в тялото ни. За да се справим със сухотата, използваме плодови пилинги, които омекотяват кожата ни и я освежават.

4. Освежаване


Да потопим краката си във вана с ароматни соли е нещо, за което мечтаем цял ден (особено в летните горещини) дори и да не е част от ритуала ни за педикюр.

Съвет: Освежаващата вана за краката е задължителна част от процедурата за педикюр. Това, което помага за резултата е добавянето на сок от лимон, малко ментови листа или ароматно масло/различни соли по наш избор, за да намалим отичането и подуването на краката след дълъг ден в офиса.



5. Овлажняване

След освежаващата баня, масажираме стъпалата с дълбоко овлажняващ крем, за да раздвижим кръвта, после обуваме най-удобните и меки памучни чорапки и стоим така 5 до 10 минути, докато скролваме в Инстаграм.

6. Подготвяме ноктите си


Кожичките около ноктите винаги са голяма пречка за педикюра ни, но след като добре сме овлажнили кожата си, не е проблем със специален уред да ги премахнем.

Следващата стъпка е абсолютно задължителна - след изрязване на кожичките, дезинфекцираме зоната около всеки нокът. Освен дезинфекциращо, това действие премахва всеки остатък от крем или масло, които могат да попречат на самото лакиране.

7. Лакиране

Тук вече наистина ни трябва огромна доза търпение. За боядисването на ноктите на краката използваме същите техники, като при ръцете - започваме с основата и, след като засъхне, преминаваме към същинско боядисване. Избираме страхотно свеж цвят и започваме! Лакирането започва от средата на основата на нокътя и продължава по дължината чак до горната част - една лента в средата и две от двете страни и вече имаме перфектно покритие, повтаряме процедурата още веднъж. За допълнителен блясък, използваме топ лак.

8. Изсъхвател


За да направим педикюра още по-професионален, слагаме капка ароматно масло в основата на всеки нокът (маслото играе ролята на изсъхвател).

Вече официално сме готови за лятото, обуваме каквото най-много ни се носи, но с отворени пръсти и нека плажът да заповяда СЕГА! !

More Nails