Следва

Le petit black pack

PFW Men's Spring 2018: Alexander McQueen

Да, може би това е най-непролетна и най-нелятна колекция досега виждана за Spring/Summer сезона...

All fashion преди 6 години

Да, може би това е най-непролетна и най-нелятна колекция досега виждана за Spring/Summer сезона.

Дълги тежки тренчкотове, ватирани якета, кожени ризи и тениски. Пагонирани панталони в комбинация с бяла памучна риза с бродерии, именно такива са предложенията на Сара Бъртън, креативният директор на модната марка Alexander McQueen за S/S 2018 Men`s.

Пътуването на север в посока Ирландия е главният източник на вдъхновението на Сара за тази мъжка (а и миналата дамска) колекция. Тя показа концептуален принцип към свързването на двете колекции, принцип който до сега не беше характерен за модния бранд.

Стилизирани ирландски орнаменти, преливащи в плетени „апликации” в силует на блузи, елеци и красящи детайли на още няколко модели, за да може цялостната композицията на дефилето да бъде перфектно меланхолична. Минимално деконструктивни (а все пак симетрични) якета допълнени с кожа с косъм и ципове в различни посоки (тук принципът на концептуалното свързване с миналата дамска колекция е най-забележим). Ахроматски сака с изчистена кройка, черни кожени аксесоари декорирани с метални капси и червени ленти като свободна бродерия в някои аутфити.

На края на модното шоу, също както и в дамската колекция, се затваря дизайн на който е изобразено дървото на живота украсено с кристали. 

Цялата колекция разгледайте в галерията горе >>>

More All fashion