Следва

Салвадор Дали: Баща след смъртта си?

5-те книги, които НЕ си заслужава да сложите в плажната чанта

Хубавата книга винаги е отличен аксесоар за горещите моменти на плажа...

Books преди 6 години

Хубавата книга винаги е отличен аксесоар за горещите моменти на плажа.

Изключително тънка, обаче, е границата между завладяващото четиво, което наистина те докосва и това, с което просто се мъчиш и си губиш времето. Представяме ви 5 книги, за които определено НЕ си заслужава да деформирате красивата си плетена лятна кошница.

"Петдесет нюанса сиво" от Е.Л.Джеймс

Еротичен роман, който проследява връзката между стеснителната студентка по литература Анастейжа Стийл и властния успял предприемач Крисчън Грей. Това е първата част от трилогията на Е.Л.Джеймс, а за продълженията по-добре да не коментираме. На тази книга нищо не й е както трябва - изсмукан от пръстите сюжет, липсва каквато и да било плътност на развитие на персонажите. В поредицата е описано всичко, което не е наред със съвременната представа за мъжете, жените и техните взаимоотношения. Таргет групата е вероятно сексуално незадоволените жени домакини...

Момичета, няма да получите духовно и физическо удовлетворение от тази книга, намерете си мъж някъде другаде! (по възможност реален!)



"Сексът и градът" от К.Бушнел

Колкото е прекрасен сериалът, толкова книгата е пълен хаос! Не сме сигурни как точно е изграден сюжетът на ТВ епизодите с комичните сексуални, любовни и житейски преживявания на главните героини върху "това". Книгата е пълна с разпокъсани истории, които тe хвърлят една в друга, но са напълно лишени от смисъл.

Лято е. Хормоните бушуват, въображението ни е на макс, но тези книги, с малко доза секс, не ни очароват. По-добре се откажете още на щанда!



"Писма до Клаудия" от Хорхе Букай

Това е първата книга на Букай, благодарение на която става толкова известен сред женската аудитория читатели. Романите му са меко казано еднакви, съдържащи всеизвестни философски факти, които по никакъв начин няма да ни правят приятна компания на плажа!



"Вероника решава да умре" от Паулу Коелю

Come on! Малко ни омръзна да четем за депресивни състояния. Подобно на Букай, романът е изпълнен с житейски истини и философски заключения, но нищо ново под слънцето. По-добре да слънчасаме от препичане, отколкото да се впуснем в търсене на причината, защо Вероника решава да умре.



"Гордост и предразсъдъци и зомбита" от Сет Греъм-Смит


Не мислим, че е сполучлив новият вариант на обичаната от всички книга на Джейн Остин. Епидемия, зомбита, канибализъм и всичко това на фона на любовната история на Елизабет Бенет и мистър Дарси, историята може би цели да покори сърцата на младите читатели, НООООО... Леко пародийно, романът е по-скоро израз на творческо безсилие. Приветстваме иновациите, в този случай обаче се придържаме към класиката.

More Books