Следва

Над 120 участници във Фестивала на азиатската култура „Азия отблизо“

Mastercard представя най-интересните кътчета в Европа

Пътешествениците непрестанно търсят вдъхновение при избора на ново място...

All About Life преди 6 години

Пътешествениците непрестанно търсят вдъхновение при избора на ново място, което да посетят у дома или в чужбина. За да направи почивката им незабравима, Mastercard разкрива Топ 44 на най-интересните скрити кътчета, като подчертава най-специалните, непознати и достъпни дестинации за пътуващите в Европа.



Начело на класацията се нарежда област Астурия в Северна Испания с невероятния манастир Ковадонга, спиращия дъха храм, който все още не е пренаселен с туристи и въпреки това предлага разумни цени. Малта се нарежда на втора позиция със средновековния град Зебуг, а на трето място е регионът Залцкамергут в Австрия с красивото езеро Халщат. В класацията намира място и родният ни Пловдив, който привлича вниманието като един от най-старите населявани градове в света. Като основен акцент за гостите на града е посочен Античният театър, както и малките калдъръмени улички.



ТОП 15 на най-интересните кътчета

1. Астурия и манастира Ковадонга, Испания
2. Мдина и Зебуг, Малта
3. Региона Залцкамергут, Австрия
4. Азорските острови, Португалия
5. Пераст, Черна Гора
6. Леднице - Валтице, Чехия
7. Остров Паг, Хърватия
8. Остров Сааремаа, Естония
9. Регионите Волос и Пелион, Гърция
10. Велика планина, Словения
11. Кашуби, Полша
12. Наарден, Холандия
13. Нос Колка, Латвия
14. Дунавската делта, Румъния
15. Балатон, Унгария



Най-интересните кътчета в Европа са подбрани от Mastercard с помощта на информация от местни блогъри, пишещи за пътувания, както и от експерти в туризма. Дестинациите са подредени в зависимост от тяхната красота, населеност, методи на разплащане, цена за престой и удобство. 31% от анкетираните българи посочват, че последно са посетили Гърция за почивка в чужбина. Интересен факт е, че на същия въпрос 13% от анкетираните румънци посочват България като дестинация. Други популярни дестинации, където българите предпочитат да отдъхнат, са Италия и Испания.



„Експертизата на Mastercard за местата, където хората предпочитат да харчат, даде като резултат уникален списък с препоръки, които позволяват на пътешествениците да сравняват различни дестинации според тяхната атрактивност, удобство и цена,“ заяви Адам Блейк, директор на международния център за изследвания по туризъм в университета Борнемут. „Информацията от Mastercard, съчетана с препоръките на местните, прави този пътеводител много информативен дори за най-запалените туристи.“
 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 5 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.