Следва

Криста Бел, „музата на Дейвид Линч“, с нов албум и с първи концерт в България през ноември

Имате ли музикален талант - Red Bull Music Academy е за вас

60 изгряващи музиканта могат да поемат на креативно пътешествие, което мнозина описват като променящо живота им в Red Bull Music Academy...

Music преди 6 години

60 изгряващи музиканта могат да поемат на креативно пътешествие, което мнозина описват като променящо живота им.

Red Bull Music Academy отбелязва своето 20-то юбилейно издание следващата година. Вече 20 години, тя обикаля света в търсене и обучение на таланти и като генератор на концерти, изложби, лекции и семинари и клубни музикални събития. Всяко издание на академията е един отделен свят, предлагащ нови идеи и перспективи за звука – благодарение на артисти от различни жанрове, държави и ери, които се събират заедно. Артисти от всички краища на света, които са променили историята на музиката, споделят теория, обменят знания и работят в екипи в специално оборудвани студиа. Творческият процес и почти денонощните сесии продължават един месец. Градът домакин се превръща в средище на влиятелни музиканти, които се срещат с новото поколение. Неизменна част от програмата винаги са публични концерти и клубни нощи за целия период на Академията. Музикалните стилове, представени в музикалната академия са точно толкова разнообразни, колкото и държавите, от които идват участниците в нея. Така миксът от звуци, способности и културни произходи, превръщат Red Bull Music Academy в неповторимо и еднородно преживяване в различните си издания.


Платформата е отворена за кандидатстване до 04.09.2017, и кани инструменталисти, продуценти, DJ-и, инженери и вокалисти от всякакви нива. От артистите се очаква освен техните заложби, качества и умения , и отвореност към сътрудничество и интерес към развитието на съвременната музика. Те ще се борят за място в Red Bull Music Academy 2018. Домакин от 8 септември до 12 октомври е Берлин – мястото, от което започва всичко през 1998 г, след посещения по цялото земно кълбо – вкл. Токио, Ню Йорк, Мелбърн, Кейп Таун, Париж, Сао Пауло и Монреал, където ще отпразнува своята 20-та годишнина.

Как да кандидатствате?

Формулярът за кандидатстване може да бъде свален от уебсайта на Академията и трябва да бъде изпратен обратно не по-късно от 4-ти септември. Всеки кандидат трябва да предостави и музикално демо, не по-дълго от 30 мин. То може да бъде качено на redbullmusicacademy.com/apply или изпратено до нас на compact disc / CD. Журито ще съобщи избраниците в началото на 2018.

Талантливи българи всяка година кандидатстват за платформата, с вече трима „студенти“, първият сред които е популярният у нас – DJ Steven/Metropolis/, посетил Академията в Лондон през 2002 год.
 

Защо Берлин? 

Когато Jeff Mills е първият артист, седнал на лекторския диван на Музикалната Академия на Red Bull в Берлин през 1998 и избирането му не е било никаква случайност. Символичната връзка на техно легендата на Детройт с Берлин въплъщава отвореното отношение на града към културна обмяна и креативна иновация – Берлин дава възможност на артистите на растат, както малко други места по света. Много неща са се случили в Берлин и по света през тези 20 години, откакто лекцията на Mills дава крилат старт вече обикаляща света традиция. Въпреки че Академията се е състояла в много различни градове, тя винаги носи късче от Берлин във всяко пътешествие. Дали под формата на лекции с членове на студиото като Modeselektor, Moritz von Oswald, Dixon, Mo и Carsten Nicolai; или бивши възпитаници, които са оставили следи на берлинската музикална сцена (сред тях Nina Kraviz,Objekt, Robot Koch и Xosar); или като поведение което отказва да приеме стени от какъвто и да е вид – Берлин е част от ДНК-то на Академията. И въпреки, че Red Bull Music Academy 2018 е нещо като завръщане вкъщи, фактически тя никога не си е тръгвала. Широката мрежа от музиканти, артисти, собственици на звукозаписни компании, клубни селектори и студио специалисти, с които сме работили през годините, по свой собствен начин са помогнали да оформят града в сегашния му вид: място за креативно експериментиране, обмен и лична свобода.


 

More Music