Следва

Петъчен SOMERSBY блиц: Божана Кацарова

Над 120 участници във Фестивала на азиатската култура „Азия отблизо“

Тази неделя, 2 юли 2017 г., в Борисовата градина в София 13 посолства на азиатски държави...

All About Life преди 6 години

Тази неделя, 2 юли 2017 г., в Борисовата градина в София, 13 посолства на азиатски държави в България, ще открият първия по рода си у нас Фестивал за азиатската култура. В 11.00 часа те ще посрещнат посетителите и ще представят над 30 различни атракции, чрез които всеки може да се запознае отблизо с магията на азиатската култура.

Виетнам, Индия, Индонезия, Иран, Китай, Монголия, Пакистан, Палестина, Сирия, Тайланд, Филипините, Южна Корея и Япония ще представят традиционни танци, музикални изпълнения и екзотични ястия. Над 120 участници ще посрещнат софиянци и гостите на столицата.

Сред участниците ще видим „Кралиците на Ориента“, които ще представят красив и емоционален арабски танц. Представители на Индонезия „Очарователните рози на архипелага" ще изпълнят кечак танцов театър, танц с маски и танц, приветстващ гостите на фестивала - и трите произлизащи от Бали. Другите традиционни танци са от Виетнам, Индия, Сирия, Тайланд и Филипините.



Шампиони по зародилия се в Тайланд боен спорт муай-тай ще демонстрират майсторски умения. Ще видим също и индонезийски, корейски и японски бойни изкуства. Всички тези атракции ще бъдат представени на лятната естрада в Борисовата градина. В специален кът с открита кухня майстори готвачи ще демонстрират как се приготвят екзотични азиатски ястия, както и ще дадат възможност на всеки посетител да опита от приготвените блюда.

За децата са предвидени различни занимания, сред които китайски начин за изрязване на хартия, индонезийски игри, представяне на косплей герои от Япония и други. Посетителите на Фестивала ще могат да се снимат с участниците в специалния фото-кът. Партньор на събитието е Международният дамски клуб, който ще продава талони за томбола за големите награди – 2 билета от Turkish Airlines до избрана азиатска дестинация и 15 ваучера за фитнес, масаж или спа процедури, осигурени от Виктория СПА.

Първият фестивал на азиатската култура в България „Азия отблизо” ще се състои и с любезната подкрепа на Държавния културен институт към Министерството на външните работи, Министерство на туризма и Столична община, както и със съдействието на генералния спонсор на фестивала – Turkish Airlines.
Повече информация можете да откриете на фейсбук страницата на фестивала: @asianfestivalsofia 
 

More All About Life