Следва

Седмицата в СТЪПКИ: Къде, какво и защо от 3 до 9 юли

Топ 5 на световните списания, които е БЕЗКРАЙНО приятно да четеш!

Много от хората, които срещаме, живеят в „балони“...

Books преди 6 години

Много от хората, които срещаме, живеят в „балони“. Метафоричен израз, за това как са се обградили от хора с еквивалентни социални статуси, интереси и виждания. В много случаи светът извън тази комфортна зона за тях е непознат и информационният им поток е еднообразен.

Често ни питат: „Как мога да направя живота си по-интересен?“ или „Не ми се случва нищо вълнуващо“. Отговорът е прост - разнообразен социален кръг и постоянно излизане от този „балон“, тази „комфортна зона“. Не, не е идеята да зарежете приятелите си и да тръгнете да обикаляте света сами (но и това е вариант). Открийте повече неща, които ви вълнуват и станете част от тях.

Тук прилагаме списък от любими, високопознавателни и приятни списания от различни категории, в които, ако не откриете нещо, което да ви се стори интересно, поне със сигурност ще обогати общата ви култура.

Forbes
За всеки, който има амбиции да се занимава с бизнес или да стартира такъв в определен момент. Не е нужно да имаш образование в някоя близка сфера, за да си го купиш. Признаваме, невинаги всичко написано вътре е напълно ясно – но, хей, нали човек се учи докато е жив, или в случая – в движение. Друго нещо е, че са включени статии за хора, които са изградили мултимилионни империи, започвайки от нулата. Че дори започвайки и с по-малко от нулата – достатъчна мотивация и за нас, читателите.

Vice
По-рано се предлагаше и в България безплатно, но вече може да бъде намерено само в чужбина. За сметка на това, техния сайт е равносилен по съдържание и също толкова информативно разнообразен. От статии за хора, които тестват какво е цяла седмица да ядеш само Nutella до материали за актуални писатели и новостите в световната политика. С две думи – там всеки може да намери четиво за себе си.

Dazed&Confused
Изкуство, музика, мода, фотография – все интересни хора и все интересни истории. Ако трябва да сме честни, тази платформа, наравно с Highsnobiety в последно време качва по-качествени материали по отношение мода, отколкото Vogue или Еlle, които залагат най-вече на новостите около известните личности и на Кендъл Дженър невероятния аутфит, който е изчистена бяла тениска и скини дънки – т.е. basic af.



National Geographic
Това списание няма нужда от представяне, всички знаем за какво става въпрос. Дали ще е за история, география или просто снимка на бебета леопарди – те печелят нашето внимание обезателно. Дори си мисля, че ще е от полза да поосвежат образователната система и да въведат часове, в които четеш подобни издания (говорейки като човек, завършил в последните 5 години).

The New Yorker
Може и да не сме от Ню Йорк, може и да не сме били там никога, но това списание има какво да каже и на хората извън „The big apple”. Определен като най-добро литературно списание, там наистина могат да бъдат прочетени интригуващи истории за вълнуващи личности и събития, променили обществото ни.



Има най-вероятно още хиляди списания, които няма да можем да поберем в тази статия. Особено по отношение мода. Но, не трябва да се ограничавате в нашите предложения. Ние също не се, така че очакваме и вашите идеи и подсказвания за по-интересните сред интересните на пазара на лайфстал печата по света и у нас, като коментар отдолу.

More Books